Wat is webhosting?

Met webhosting huur je een stukje internet. Wanneer jij een website hosting bij Guyiday hebt, reserveren wij een stukje internet waar we jouw website en bijbehorende bestanden opslaan. Je krijgt als het ware een stukje grond op de wereld waar we jouw huis (website) bouwen en je spullen bewaren (bestanden opslaan). Maar dan op het internet. Dit is nodig wanneer je een website live wilt hebben en houden en/of wanneer je bestanden wil opslaan op het internet die alleen toegankelijk zijn voor jou zelf.

Daarnaast bestaat er ook mailhosting. Dit is de mogelijkheid om te e-mailen met een eigen e-mailadres. Wij richten voor jou één of meerderere adressen in, die eruit zien zoals jij het wilt en koppelen deze aan jouw domein (bijvoorbeeld jouwnaam@jouwdomein.nl).

Natuurlijk kan dit alles niet als je geen domein hebt. Een domein is eigenlijk de naam van jouw stukje internet: waar moet iemand naartoe gaan of mailen om bij jou te komen? In de regel is dit het stuk achter de @ of achter www.

Wat kun je verwachten?

In principe kun je verwachten dat jouw website altijd bereikbaar is vanaf de hele wereld en op heel het internet. Daarnaast kunnen we je bestanden opslaan in de server waardoor je er altijd bij kan via een bepaalde URL (webadres). Wij kopen onze diensten in bij een aantal van de meest betrouwbare leveranciers van Nederland en kunnen daarmee de beste garanties afgeven, simpelweg omdat deze ook aan ons gegeven worden. 

Verschillende prijzen

Prijzen voor website of e-mailhosting verschillen per aanbieder. Dit heeft onder andere te maken met de ruimte die je krijgt (aantal GB) en de service die wordt aangeboden per partij. Bij Guyiday heb je geen keuze per servicelevel: wij bieden namelijk altijd onbeperkte service! Wij willen je namelijk altijd helpen en niet in de kou laten staan als er iets mis is. Daar zijn onze prijzen dan ook grotendeels op gebaseerd.

Onbeperkte service

Tijdens kantooruren kun je ons altijd bellen wanneer je website wordt aangevallen (bijvoorbeeld een DDoS aanval of ruimtewezens), wanneer er iets mis is met jouw webhosting, website en e-mail of wanneer je gewoon zin hebt om op de koffie te komen. Wij begrijpen heel goed hoe belangrijk het is dat je website en e-mail goed werken, dus wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat het werkt. 

Back-ups

Mocht het nou zo zijn dat er écht iets verschrikkelijks gebeurd is en de internetwereld vergaat, dan hebben wij altijd een back-up die niet ouder is dan 24 uur. Elke nacht maken wij namelijk een back-up van jouw bestanden. Als het internet dan wordt gereanimeerd, hangen wij al je bestanden weer terug eraan en zijn jouw spullen binnen no-time weer live voor de hele wereld. Maar ook als je per ongeluk alle pagina's hebt verwijderd of toch een paar aanpassingen hebt gedaan die niet zo heel handig waren, dan zetten wij gewoon even de versie van vannacht voor je terug.

100% dataopslag in Nederland

Al onze servers staan in Nederland en daarmee garanderen wij dat jouw dataopslag 100% in Nederland plaatsvindt. Dat is fijn, want daardoor heb je altijd te maken met de in Nederland geldende privacy wetten. Die zijn in Europa, waaronder dus ook Nederland, erg streng. Jouw data is daardoor altijd AVG gewaarborgd.

(Bijna) geen spam bij e-mailhosting

Dankzij onze SpamExpert Spamfilter, die je gratis en automatisch krijgt bij onze e-mailhosting, krijg jij (bijna) nooit meer spam in je inbox. We zouden “bijna” liever weg willen laten, maar de realiteit is dat er continu nieuwe manieren verzonnen worden om spam tóch bij iemand in zijn inbox te krijgen. Uiteraard wordt er 24/7 aan gewerkt om ook deze nieuwe manieren tegen te houden, maar het komt helaas nog steeds wel eens voor dat er eentje doorheen glipt. Daar liegen we dan ook niet over.

 

Productenoverzicht

 

Webhosting 'gewoon goed'

1 domein incl
1 SSL Certificaat incl.
1 mailbox incl.
Spamfilter expert
Backup service (dagelijks)
50 GB disk space
100 GB Traffic per maand
3 databases (SSD)
1 SFTP account

€16,00 p/m
Webhosting 'nog beter'

1 domein incl
1 SSL Certificaat incl.
1 mailbox incl.
Spamfilter expert
Backup service (dagelijks)
150 GB disk space
250 GB Traffic per maand
20 databases (SSD)
5 SFTP accounts

€32,00 p/m
Webhosting 'het beste'

1 domein incl
1 SSL Certificaat incl.
1 mailbox incl.
Spamfilter expert
Backup service (dagelijks)
1000 GB disk space
Onbeperkt Traffic per maand
100 databases (SSD)
50 SFTP accounts

€104,00 p/m
Eén e-mailadres i.c.m. webhosting
Gratis
Extra e-mailadres
€5,00 p/m
SpamExperts Spamfilter
Gratis
SSL certificaat i.c.m. webhosting
Gratis
Back-up service i.c.m. elke hosting
Gratis
Eén .nl-domein i.c.m. elke hosting
Gratis
Extra .nl domein
€17,00 p/j
Extra .com domein
€23,00 p/j
Extra domein met andere extensie
Op aanvraag

Algemene voorwaarden

Hostingdiensten die bij Guyiday afgenomen worden, gelden voor minimaal één kalenderjaar. Daarna worden de diensten elk jaar automatisch verlengd met een periode van opnieuw één kalenderjaar. Al het bovengenoemde betreft enkel het onderhoud en in de lucht houden van hosting. Problemen die zich voordoen door verkeerd gebruik van de geleverde systemen worden opgelost conform het gangbare uurtarief. Voor een meer uitgebreide Service Level Agreement kun je contact met ons opnemen.