Branddevelopment

"Een goed begin is het halve merk."

Onthoud dit goed.
Héél. Erg. Goed.

In álles wat je gaat doen, zul je hierop terugkomen. Ondanks dat we niet van hokjesdenken houden, is het toch belangrijk om na te gaan in welk hokje jouw merk het beste zou passen. Hiermee bepaal je namelijk jouw uitstraling en gedrag. Een sneeuwpop in het logo van een bedrijf dat kamelentochten organiseert in de Sahara zou namelijk nergens op slaan.

Archetypes

Bij Guyiday werken we aan de hand van de archetypes die door de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung zijn bepaald. Hij was de grondlegger van de analytische psychologie en zijn werk is nog steeds van erg invloedrijke waarde voor alles wat met psychologie te maken heeft.

Wanneer je het archetype van jouw merk hebt bepaalt, kun je het merk een karakter geven. Met een duidelijk karakter kun je jezelf pas onderscheiden van de rest. Het bepalen van een archetype betekent niet dat we zomaar iets verzinnen. We gaan opzoek naar jouw archetype door de juiste vragen te stellen en erachter te komen hoe jouw merk in bepaalde situaties staat. Het archetype rolt er als het ware vanzelf uit.

Golden circle

Om een sterk merk te creëren geloven wij in de inside-out methode. Hiervoor gebruiken wij de Golden Circle van Simon Sinek. Door te beginnen bij de 'why' blijft het doel en het geloof van een merk namelijk altijd in zicht. Van daaruit werk je naar de buitenste cirkels, de 'how' en de 'what'. Bel ons gerust eens op om hier meer uitleg over te krijgen. We weten er namelijk alles van.

Brandguides

Leuk dat we het archetype bepalen en vanuit een Golden Circle werken, maar waar kunnen we dit dan terugvinden? Nou, simpel: in een brandguide. Een naslagwerk waarin de kernwaarden van jouw merk, bedrijf of organisatie vastgelegd worden. Alle mensen die voor jou aan de slag gaan, vinden hierin de richtlijnen terug die zij moeten naleven om te zorgen dat alle werkzaamheden aansluiten bij jouw merk. Van karaktereigenschappen tot het gebruik van logo's en van lettertypes tot schrijfwijze.