SEA

SEA (Search Engine Advertising) is een zeer effectieve manier om gevonden te worden in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, etc. Omdat Google veruit de meest gebruikte zoekmachine is, bedoelen we bij Guyiday eigenlijk Google Ads (voorheen Google AdWords) als we het over SEA hebben.

Door te voldoen aan alle vereisten rondom certificeringen, prestaties en uitgaven, zijn wij sinds 2021 officieel Google Partner.

Google Partner?

Betalen om bovenaan te staan

Het klinkt misschien een beetje oneerlijk, maar door te betalen is het mogelijk om bovenaan te staan bij zoekopdrachten in Google of bijvoorbeeld jouw beeldadvertenties te laten zien op Youtube en andere partnerwebsites van Google. Let wel op: met alleen een grote zak geld ben je er nog lang niet! Hoewel het zo is dat een betaalde advertentie voorrang krijgt op organische resultaten, komt jouw advertentie niet altijd bovenaan te staan of is deze zelfs helemaal niet zichtbaar. Er zijn namelijk miljoenen, zo niet miljarden bedrijven die betalen om hetzelfde te bereiken als jij. Het complexe, maar extreem slimme systeem van Google kijkt daarom vooral naar de relevantie van een advertentie. Iemand die zoekt naar een nieuwe auto heeft namelijk niks aan een advertentie van een bouwmarkt, ookal heeft de bouwmarkt een budget toegewezen dat 100 keer zo groot is.

De juiste personen bereiken

Door een goede advertentie op te zetten met de juiste zoekwoorden, een relevante landingspagina en geoliede website, krijgen je advertenties een goede plaatsing wanneer iemand op zoek is naar producten of diensten die met jouw bedrijf te maken hebben. Je doelt met een goede advertentie direct op de juiste personen. Ergens in hun internet- en appgebruik hebben ze immers de indruk gewekt dat ze geïnteresseerd zijn. Dat kan door middel van eerder uitgevoerde zoekopdrachten, maar ook door de content die ze bezocht hebben op websites, Youtube of diverse (mobiele) apps.
Gelukkig hoeven we zelf niet uit te zoeken welke mensen dit zijn, maar doet Google dat al voor ons. Het enige wat wij nog moeten doen, is zorgen dat deze mensen ook daadwerkelijk te zien krijgen waar ze naar opzoek zijn.

Guyiday helpt jou met SEA

Bij Guyiday zijn we gespecialiseerd in het opzetten van een goede Google advertentie. We overleggen het doel wat jij wil bereiken, adviseren hierin en maken de advertentie voor je op. Hierbij houden we rekening met alle aspecten waar Google zijn advertenties op rangschikt. Omdat wij er alles aan doen om campagnes te optimaliseren (en conversies of clicks dus goedkoper/efficiënter zijn,) werkt het uiteindelijk kostenbesparend. SEA uitbesteden is daarom geen extra kostenpost, maar een investering die de totale kosten in verhouding met de opbrengsten optimaliseert.
Nadat de advertenties gepubliceerd zijn, monitoren wij ze ook en zullen we bijsturen waar nodig.

Vergroot jouw merkbekendheid, verhoog je leads of stimuleer online aankopen met behulp van SEA.

Bel direct Mail direct