Goeie ideeën, blogs, nieuws en updates
Bekijk de
nieuwste berichten
De kracht van een sterk merk op LinkedIn

De kracht van een sterk merk op LinkedIn

LinkedIn, als 's werelds grootste professionele netwerk, biedt niet alleen de mogelijkheid om professionele connecties te leggen, maar ook om actief te werken aan het versterken van je persoonlijke merk. Dit blog richt zich op essentiële aspecten van het opbouwen van een sterk merk op LinkedIn en integreert diepgaande inzichten en praktische tips om je netwerk uit te breiden en overtuigende content te creëren.

Lees verder
Guyiday op het AI Marketing Event: een duik in de toekomst van digitale strategieën

Guyiday op het AI Marketing Event: toekomst van digitale strategieën

Ontdek de impact van AI op de marketingwereld tijdens het AI Marketing Event van Frankwatching en wat onze bevindingen en leerpunten waren.

Lees verder
Boost je business bij Gen Z: 5 social selling tips!

Boost je business bij Gen Z: 5 social selling tips!

Ontdek de sleutel tot het succesvol bereiken van Generatie Z met onze social selling tips. Gen Z vormt een grensverleggende generatie en vragen om een andere verkoopaanpak. Ontdek hoe je een relevant netwerk opbouwt, interactie creëert en klantrelaties digitaal onderhoudt, waarmee je de aandacht van deze dynamische generatie vasthoudt en hun groeiende economische invloed benut.

Lees verder
Een goede, aansluitende SEO-strategie belangrijker dan ooit met Google SGE..

Een goede SEO-strategie belangrijker dan ooit met Google SGE..

Zoals je in de titel hebt meegekregen, draait dit artikel om Google SGE (Search Generative Experience). Wij zoeken uit wat deze nieuwe koers inhoudt, wat het ons gaat brengen en voornamelijk hoe dit belangrijk is voor jouw SEO. Zijn onze verwachtingen positief?

Lees verder
Beginnend vormgever? Wij helpen je met jouw eerste DTP-kennis.

Beginnend vormgever? Wij helpen je met jouw eerste DTP-kennis.

Als je net begint als grafisch vormgever en de Adobe-programma's onder de knie probeert te krijgen, zijn er enkele fundamentele concepten en technieken die je moet begrijpen om een stevige basis te leggen voor je ontwerpprojecten. Hier nemen we de tijd om dieper in te gaan op enkele van deze cruciale aspecten en bieden we inzicht in hoe ze van invloed kunnen zijn op je ontwerpproces.

Lees verder
Wat zijn archetypes én waarom zijn ze belangrijk?

Wat zijn archetypes én waarom zijn ze belangrijk?

In dit blog nemen we je mee in het verhaal van de archetypes van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Met de archetypes geeft Jung namelijk een karakter aan bedrijven, want bedrijven… het zijn net mensen.

Lees verder
10 tips voor mobiele website optimalisatie

10 tips voor mobiele website optimalisatie

Ontdek de kunst van mobiele website-optimalisatie met deze 10 praktische tips. Ontdek hoe je de mobiele ervaring optimaliseert.

Lees verder
Het ontstaan, de groei en het belang van Facebook

Het ontstaan, de groei en het belang van Facebook

Facebook is vandaag de dag het grootste social media platform ter wereld, met meer dan 2 miljard gebruikers is het na 20 jaar nog altijd een belangrijke latlegger van de online wereld. Hoe is Facebook ontstaan, hoe is het gegroeid naar de plek waar het nu staat en waarom is het zo’n groot deel van ons leven geworden? Wij vertellen het je!

Lees verder
De impact van mobiele SEO op Google zoekresultaten

De impact van mobiele SEO op Google zoekresultaten

Het optimaliseren van websites voor mobiele apparaten is niet langer een keuze maar een cruciale noodzaak, zeker gezien de impact op de zoekresultaten van Google. In dit artikel kijken we naar de wereld van mobiele SEO en onderzoeken hoe deze optimalisatie de rangschikking beïnvloedt binnen 's werelds populairste zoekmachine.

Lees verder
Let jij wel op je cybersecurity?

Let jij wel op je cybersecurity?

Cybersecurity is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. In dit blog nemen we je mee naar een specifiek aspect ervan, namelijk phishing. Phishing is een veelgebruikte methode door cybercriminelen om mensen op te lichten. Bij Guyiday krijgen we trainingen en tests om hiermee om te gaan en daarom delen we graag onze ervaringen!

Lees verder
De FAQ Rich Snippets zijn verdwenen

De FAQ Rich Snippets zijn verdwenen

De afgelopen maanden heb je het misschien al gemerkt: de FAQ rich snippets, die voorheen prominent in Google-zoekresultaten verschenen, zijn plotseling in rook opgegaan. Wat betekent dit voor de zichtbaarheid van websites en welke stappen kun je nu nemen?

Lees verder
Even terugspoelen 2023

Even terugspoelen 2023

Ken jij het nog? Ieder jaar keken we er massaal naar uit: de Rewind van Youtube. Zij zijn er inmiddels al wat jaartjes mee gestopt. Maar wij starten NU! 2023 was een jaar vol creatieve ideeën, leuke opdrachten, drukte, deadline-stress, hoogtepunten en ja, ook wat dingen die beter hadden gekunnen. En daar leren we juist van!

Lees verder
Overname Figma door Adobe XD gaat niet door: hoe ziet de toekomst er nu uit?

Adobe neemt Figma toch niet over: hoe ziet de toekomst er nu uit?

Op 18 december 2023 werd bekend dat de overname van Figma door Adobe niet doorgaat. Dit was een grote verrassing voor veel mensen, aangezien de overname al in september 2022 was aangekondigd. Wij hebben voor je uitgezocht hoe de toekomst er nu uit ziet.

Lees verder
Op het allerlaatste moment een campagne opzetten, is dat een goed idee?

Op het laatste moment een campagne opzetten, is dat een goed idee?

In bijna alle gevallen is het antwoord vrij simpel: nee. Natuurlijk zijn er in de praktijk specifieke voorbeelden te noemen waarbij ‘last minute campagnes’ zeer succesvol zijn geweest. Maar over het algemeen ben je niet goed voorbereid (logisch), maak je al snel (slordigheids)fouten en loop je tegen een aantal belemmeringen aan die ervoor zorgen dat je campagne niet optimaal presteert.

Lees verder
Rebranding succesverhalen en misstappen: lessen van Nederlandse merken

Rebranding succesverhalen en misstappen

In de dynamische wereld van marketing en branding is rebranding een strategie die merken inzetten om zichzelf een nieuw imago te geven, hun doelgroep opnieuw te bereiken en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Soms leidt dit tot succesverhalen die de merkbekendheid vergroten en de verkoop stimuleren. Andere keren kunnen rebranding inspanningen echter misstappen worden die leiden tot verwarring en verlies van klanten.

Lees verder
TikTok lanceert TikTok Shop, maar wat houdt dit in?

TikTok lanceert TikTok Shop, maar wat houdt dit in?

TikTok lanceert de tool TikTok Shop, wat houdt dit precies in? Wat gaat dit betekenen? En hebben wij er in Nederland al mee te maken? Guyiday legt het uit.

Lees verder
Wat zijn die kanalen op die platformen toch? Guyiday legt uit!

Wat zijn die kanalen op die platformen toch? Guyiday legt uit!

Channels, ofwel kanalen.. als je nog niet wordt doodgegooid met uitnodigingen voor dit soort kanalen mag je van geluk spreken. Want de meldingen blijven maar om je oren komen.. Maar wat houden dit soort (uitzend)kanalen nou eigenlijk in? Wij gaan er voor je induiken.

Lees verder
Wat is het verschil tussen DPI en PPI?

Het verschil tussen DPI en PPI

DPI gaat over drukwerk en PPI gaat over digitale schermweergave. In ons blog lees je alles over DPI, PPI en wat het verschil is.

Lees verder
Google Zoekpartners in het Google Zoeknetwerk: uitbreiden of uitsluiten?

Google Zoekpartners en waarom je ze moet inschakelen

Je merkt het vast zelf als fervent internetgebruiker: Google is dé plek waar je naartoe gaat om antwoorden te vinden. Als marketeer wil je daar zijn waar je publiek is, en dat is precies waar het Google Zoeknetwerk om de hoek komt kijken. Maar wist je dat dit netwerk niet alleen draait om Google's eigen zoekresultaten? Er is een wereld van mogelijkheden die reiken tot buiten de grenzen van de zoekmachine.

Lees verder
Professionele PowerPoint Presentaties

Professionele PowerPoint Presentaties

Bij Guyiday begrijpen we dat een succesvolle presentatie meer is dan woorden en afbeeldingen op een scherm. Het is dé kans om impact te maken, ideeën over te brengen en een blijvende indruk achter te laten. Maar nu denk je bij jezelf: "Is PowerPoint wel proffesioneel genoeg voor mijn belangrijke presentatie?"

Lees verder
Wat moeite met ChatGPT? Wij gaan je helpen

Leer hoe je ChatGPT kunt verwerken in jouw dagelijkse werkzaamheden

Nog niet iedereen gebruikt de AI hulp van ChatGPT op de manier zoals iedereen zou moeten kunnen, laten wij nu de kennis in huis hebben om dit te delen!

Lees verder
Marketing: zelf doen of uitbesteden?

Marketing: zelf doen of uitbesteden?

Marketing is de laatste jaren ingrijpend veranderd, er zijn veel meer manieren om jouw marketing in te steken, zelf doen of uitbesteden? Wij leggen het uit

Lees verder
Wanneer is contentmarketing succesvol?

Wanneer is de contentmarketing succesvol?

Bij sommigen heerst de overtuiging dat contentmarketing draait om het creëren van grote hoeveelheden content. Ironisch genoeg is dat slechts het topje van de ijsberg. Contentmarketing gaat namelijk over veel meer dan het schrijven van nieuwe content. En wat maakt content nou eigenlijk waardevol? Guyiday legt uit.

Lees verder
Low Fidelity Wireframes VS. High Fidelity Wireframes: zijn papieren wireframes verleden tijd?

Low Fidelity Wireframes VS. High Fidelity Wireframes

Wireframes zijn een belangrijk onderdeel van het ontwerp- en ontwikkelingsproces van digitale producten, zoals een website of applicatie. Het zijn visuele representaties van de interface van een website of applicatie en helpen bij het visualiseren van de lay-out, het navigatiesysteem en de functionaliteit van het product. Wil jij er nu alles over weten? Je leest het hier.

Lees verder
10 stappen naar een goede huisstijl in 2023

10 stappen naar een goede huisstijl in 2023

Anno 2023 is het nog niet zo makkelijk om een goede huisstijl te maken voor je bedrijf, gelukkig hebben wij een aantal stappen en tips waarmee we je helpen

Lees verder
Waar moet een goede website aan voldoen in 2023? 12 praktische tips om jouw website te optimaliseren.

12 tips waar een goede website aan moet voldoen in 2023

Waar moet jouw website wel niet allemaal aan voldoen anno 2023? Dat vraagt menig websitehouder zich wel eens af. Wij hebben 12 tips voor een goede website!

Lees verder
De onweerstaanbare kracht van katten en honden in reclames

De onweerstaanbare kracht van katten en honden in reclames

Ontdek hoe katten en honden in advertenties de harten van consumenten veroveren en de verkoop stimuleren. Een pootvol plezier en winstgevendheid!

Lees verder
Hoe maak je een Google account aan zonder Gmail?

Google account aanmaken zonder Gmail - stap voor stap uitleg

Wil je een Google account aanmaken zonder een nieuw Gmail-adres te maken? Dat kan! Volg onze stap voor stap uitleg en gebruik je bestaande e-mailadres.

Lees verder
Hoe onze schermtijd bepaalt waar we aanwezig zijn

Hoe onze schermtijd bepaalt waar we aanwezig zijn

Wat gebeurt er als we onze schermtijd gaan analyseren? Waar moeten we als bedrijf aanwezig zijn? Wij checken het voor je uit!

Lees verder
De toekomst van Google Ads

De toekomst van Google Ads

Wat wordt de toekomst van Google Ads? Wij weten het antwoord!... Dat is helaas niet waar. Toch gaan we eens kijken wat er kan gebeuren.

Lees verder
De interessantste updates van LinkedIn in 2023

De interessantste updates van LinkedIn in 2023

In 2023 brengt LinkedIn meerdere updates uit, wij hebben de interessantste eens voor je uitgelicht!

Lees verder
Waarom is de nieuwe update van Google zo interessant?

Waarom is de nieuwe update van Google zo interessant?

Google zit midden in de uitrol van de "Helpful Content Update", maar wat houdt dit in? Waarom is het zo belangrijk? En wat leren wij ervan?

Lees verder
ChatGPT gebruiken

ChatGPT gebruiken

Hoe moet je ChatGPT gebruiken? Wij leggen het je uit!

Lees verder
Bionic reading

Bionic Reading

Technologie om jouw leesvermogen te verbeteren, Bionic Reading. Hoe werkt het? In dit blog zoeken we het uit.

Lees verder
Content strategie

Contentstrategie met kwaliteit: less is more

Plaats jij veel content zodat je maar aanwezig bent op social media? Heb je er wel eens over nagedacht of dat wel helemaal handig is? Wij leggen het je uit.

Lees verder
Waarom Google geen zoekmachine is

Waarom Google geen zoekmachine is

Google is begonnen als een simpele zoekmachine waarbij websites teruggegeven werden bij zoekopdrachten. Maar in de loop der tijd is er veel veranderd.

Lees verder
Hoe reviews jouw succes kunnen beïnvloeden

Hoe reviews jouw succes kunnen beïnvloeden

Reviews, het is een onderschat onderdeel van jouw bedrijf. Mensen kijken stiekem regelmatig naar je reviews en zo doet Google dat ook. Benieuwd hoe dit zit? Klik snel naar het blog.

Lees verder
Top 4 beste alternatieven voor ChatGPT

Top 4 beste alternatieven voor ChatGPT

Na alle opspraak in het nieuws zal het je vast opgevallen zijn dat het ontzettend druk is op ChatGPT. Het platform ligt er bij ons zelfs vaker uit dan dat we werk en vragen kunnen verzinnen om bij ChatGPT over de schutting kunnen gooien. Tijd om 4 alternatieven van ChatGPT te ontdekken!

Lees verder
Offline content

Offline content, is het nog relevant?

Is offline marketing nog relevant? Wij spreken het met je door.

Lees verder
De ChatGPT handleiding

ChatGPT gebruiken? Dit is de ChatGPT handleiding!

ChatGPT neemt de wereld over, ofja niet helemaal. Máár het is wel ontzettend handig om te gebruiken en te begrijpen. Hoe je dit doet leggen we hier uit!

Lees verder
Kunnen AI-detectietools ons redden van ChatGPT (huis)werk? Guyiday test het uit

Kunnen AI-detectietools ons redden van ChatGPT (huis)werk?

De hype ChatGPT zorgt voor veel vragen met betrekking tot plagiaat en het gebruik van detectietools. Kunnen scholieren gebruik blijven maken van ChatGPT?

Lees verder
Is het al tijd voor de ondergang van BeReal?

Is het al tijd voor de ondergang van BeReal??

BeReal is in no-time uitgegroeid tot een van de populairste apps in de appstore. Maar is de ondergang van de app nabij? Wordt het ingehaald door andere apps met een 'gejat' idee?

Lees verder
Waarom een huisstijlhandboek belangrijk is

Waarom een huisstijlhandboek belangrijk is

Een goed huisstijlhandboek wordt vaak onderschat, maar kan erg belangrijk zijn. In dit artikel vertellen we wat er allemaal in moet zitten.

Lees verder
Hoe kun je ChatGPT inzetten voor jouw marketing?

ChatGPT als hulpmiddel voor jouw marketing!

Hoe gaat ChatGPT jouw marketing versterken en ondersteunen? Dat is de vraag die wij ons stelden. Leggen de nadelen het al af tegen de voordelen?

Lees verder
De eerste kennismaking met ChatGPT van OpenAI

De eerste kennismaking met ChatGPT van OpenAI

In dit artikel gaan we in gesprek met ChatGPT. Letterlijk. Het grote getrainde taalmodel van OpenAI beantwoord zelf onze vragen.

Lees verder
De breakup van Adobe en Pantone

Alternatief voor Pantone in Adobe

Adobe programma's hadden toegang tot de meeste kleuren van Pantone. Nu niet meer. Wat moet je doen als je deze kleuren toch wilt gebruiken?

Lees verder
Het Ultieme SEO Handboek

SEO Handleiding met gratis SEO tips

SEO bestaat uit veel verschillende aspecten en voorwaarden, daarom hebben we ze allemaal uitgewerkt in Het Ultieme SEO Handboek.

Lees verder
WK Qatar, waarom doen sponsoren wat ze doen?

WK Qatar, waarom doen sponsoren wat ze doen?

Wat doen de bedrijven die verbonden zijn aan dit WK met marketinguitlatingen en gaan zij zich zichtbaar opstellen op tijdens dit WK?

Lees verder
Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads?

Als je jezelf dat afvraagt, geven wij je het antwoord. Ontdek hoe het advertentiesysteem van Google Ads werkt.

Lees verder
Showreel 2022

Showreel 2022

In deze showreel laten we een aantal projecten zien waar we het afgelopen jaar aan gewerkt hebben.

Lees verder
Wel verkeer, geen conversies

Tips: wel verkeer, geen conversies

Je hebt honderden of misschien zelfs duizenden bezoekers per week op je website of webshop. Dat is top! Maar hoe zet je deze bezoekers om in klanten?

Lees verder
Waarom een gebruiksvriendelijke website zo belangrijk is

Waarom een gebruiksvriendelijke website zo belangrijk is

Een goed UX-design zorgt er niet alleen voor dat bezoekers sneller vinden wat ze nodig hebben, maar ook de kans op fouten en vragen is aanzienlijk lager.

Lees verder
Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit boven kwantiteit

Verschillende regels en routines om de kwaliteit van onze diensten en producten te waarborgen. Daarom zorgen we ervoor dat de kwaliteit zo hoog mogelijk is. Zowel bij de levering van onze diensten als bij fysieke producten.

Lees verder
Google Analytics stopt met Universal Analytics

Google Analytics stopt met Universal Analytics

Onlangs heeft Google bekend gemaakt per 1 juli 2023 te stoppen met Universal Analytics (UA) binnen hun dienst Google Analytics. Je leest hier wat dit voor jou betekent.

Lees verder
Nieuw bij Google Ads: Performance Max campagnes

Nieuw bij Google Ads in 2022: Performance Max campagne

Google Ads heeft recent een nieuw campagnetype geïntroduceerd: Performance Max. Hoe maximaal presteert het nieuwe campagnetype van Google nou echt?

Lees verder
4 goede redenen om marketing uit te besteden

Marketing uitbesteden: 4 goede redenen waarom dat slim is

Goede marketing kan je heel veel opleveren: naamsbekendheid, klantloyaliteit, nieuwe klanten en (extra) omzet. Daarom wil je dit goed aanpakken. Maar hoe?

Lees verder
Intensievere samenwerking met TVE Group

Intensievere samenwerking met TVE Group

De afgelopen jaren zijn de bedrijven binnen TVE Group actief bezig geweest met het perfectioneren van de samenwerking. Ook Guyiday gaat daar nu verder mee.

Lees verder
Hoe ontwerp je een goed logo?

Hoe ontwerp je een goed logo?

Mensen zijn visueel ingesteld, daarom is het belangrijk om een goed logo voor je bedrijf te hebben. Hiervoor kun je met een aantal dingen rekening houden.

Lees verder
6 tips om betere foto's te maken met je smartphone

6 tips om betere foto's te maken met je smartphone

Je kunt prima zelf foto's maken voor je social media kanalen. Wel is het handig om over een beetje kennis te beschikken. Wij hebben handige tips voor je.

Lees verder
Hoeveel schermtijd heb jij?

Hoeveel schermtijd heb jij?

Bijna alles wat je kunt bedenken is via een scherm te doen: een doktersafspraak, shoppen, vergaderen? Kan allemaal online. Maar wanneer is het te veel?

Lees verder
Hoe ga je om met oude mailclients?

Hoe ga je om met oude mailclients?

De grote vraag is: bij hoe weinig marktaandeel mag je stoppen met de ondersteuning op een mailclient? Wie bepaalt dit, de expert of de klant?

Lees verder
Internet, het doet wat met je

Hoe de ontwikkeling van internet onze maatschappij beïnvloedt

Het is natuurlijk wel prachtig dat de kennis van de wereld samenkomt op dat ding in je broekzak, maar er kleeft ook een donkere kant aan de digitalisering van de wereld.

Lees verder
Teksten en kleuren

Het belang van kleuren bij teksten

Naast het fonttype en de fontgrootte, hebben kleuren een enorme invloed op de leesbaarheid van teksten. In deze blog vertellen we er alles over.

Lees verder
Knieschijfclausule

De knieschijfclausule

Algemene voorwaarden en disclaimers. Lees jij ze altijd? Wij hebben er in ieder geval een enorme hekel aan. Daarom hebben wij een knieschijfclausule.

Lees verder
Tips om met een gerust hart op vakantie te gaan

Tips: met een gerust hart op vakantie

Een jaar lang doe je stinkend je best om alles netjes in banen te begeleiden en je klanten tevreden te houden, maar in de zomer wil je er toch echt even tussenuit. Wij geven je een aantal waardevolle tips die je hierbij helpen.

Lees verder
Is de keuze voor goud een gouden keuze?

Is de keuze voor goud een gouden keuze?

Een huisstijl met de kleur goud. Is dat wel slim? Is het überhaupt mogelijk? De voor- en nadelen van goud in je huisstijl vertellen wij je in deze blog.

Lees verder
Bijzondere fonts zijn niet altijd beter

Welk font is het beste voor een logo?

Er is geen font die je aan kunt wijzen als ‘de beste’. Elk font heeft zijn voor en nadelen. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder
Hoe je altijd haarscherpe ontwerpen en drukwerk krijgt

Hoe je altijd haarscherpe ontwerpen en drukwerk krijgt

Wanneer je iets wil laten ontwerpen of drukken, kom je al snel een hoop technische termen tegen. Wij leggen een paar termen voor je uit.

Lees verder
Full color of PMS, wat is het verschil?

Full color of PMS, wat is het verschil?

In dit artikel leggen we in het kort uit wat het verschil is tussen full color en PMS. En waarom we kiezen voor een bepaalde techniek.

Lees verder
Social media FOMO bij bedrijven: terecht of niet?

Social media FOMO bij bedrijven: terecht of niet?

FOMO: Fear Of Missing Out. Moet je als bedrijf actief zijn op alle platformen die social media aanbiedt? Waarom wel of niet? Je leest het in deze blog.

Lees verder
Een andere kijk op social media growth charts

Een andere kijk op social media growth charts

Social media growth charts leveren vaak indrukwekkende cijfers en grafieken op. Maar wat betekenen deze cijfers nou echt?

Lees verder