4 goede redenen om marketing uit te besteden

Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, marketing is een belangrijk onderdeel ervan. Goede marketing kan je uiteindelijk heel veel opleveren: naamsbekendheid, klantloyaliteit, nieuwe klanten en (extra) omzet. Daarom wil je dit goed aanpakken. Maar wat is de beste manier om dat te doen?

Heb je ooit overwogen je eigen huis te stucen? En als je het zelf ging doen en je bent heel eerlijk, was het resultaat dan net zo goed als wanneer je het had laten doen door een vakman?

Ook bij marketing geldt: je kunt er zelf mee aan de slag gaan, maar dat kost je zeeën van tijd. En het is nog maar de vraag of je zelf wel (voldoende) kennis hebt om het uit te voeren.
Iemand in dienst nemen dan maar. Goede optie! Maar heeft één medewerker wel genoeg kennis van álle marketingfacetten die je in wil zetten? En voor hoeveel uur ga je het contract opstellen? Je wil natuurlijk niet dat jouw personeel te weinig tijd heeft voor de werkzaamheden of, nog erger, stil komt te zitten.

Een marketingbureau inschakelen, wat zijn daar de voordelen van?

Op deze pagina kijken we naar:

  1. De ervaring van marketingspecialisten
  2. Meerdere specialisaties
  3. Onafhankelijk advies en inzicht
  4. Kostenefficiëntie

Ik mail liever direct voor persoonlijk advies

 

De ervaring van marketingspecialisten

Eigenlijk zou je alleen om deze reden al moeten overwegen om je marketing uit te besteden aan een marketingbureau. Door de ervaring van de specialisten die er werken weten zij precies wat ze doen en moeten doen om resultaat te boeken. De experts bij een marketingbureau zijn dagelijks bezig met het uitoefenen van hun vak en daar zijn zij dan ook het beste in. Met het uitbesteden van jouw marketing kun jij je juist blijven focussen op jouw eigen core business. Zo doet iedereen waar hij goed in is en bereik je samen nog het meest.

Meerdere specialisaties

Marketing is een enorm breed woord. Bedenk maar eens hoeveel verschillende specialisaties onder de noemer marketing vallen: SEO, advertising, e-mailmarketing, offline marketing, copywriting, social media marketing en nog veel meer. En dan ook nog de grafische vormgeving en fotografie die nodig is voor al deze verschillende marketingtakken. Door jouw marketing uit te besteden, krijg je al deze specialisaties voor de prijs van één. Een goed marketingbureau beschikt namelijk over een compleet team waarin al deze specialisaties naar voren komen. Het maakt niet uit welke vorm van marketing jij nodig hebt, bij een marketingbureau is er altijd wel iemand met een specialisatie waardoor je het maximale eruit haalt. Wat daarvan ook een voordeel is, is dat je voor al jouw marketingwerkzaamheden één aanspreekpunt hebt.

Onafhankelijk advies en inzicht

Een marketingpartij weet precies wat de best practices zijn en kunnen hier onafhankelijk advies over geven. Hier zullen ongetwijfeld adviezen bij zitten waar je zelf nog niet aan had gedacht, maar die jouw bedrijf zomaar naar een hoger niveau kunnen tillen.
Hoewel het zichzelf lijkt tegen te spreken, krijg je vaak meer inzicht in de resultaten van jouw marketing wanneer je het uitbesteed. Cijfers en grafieken op een beeldscherm zien is één ding, er iets mee doen is een tweede. Bij dat tweede wordt het vaak moeilijk. Combineer inzicht in resultaten met advies en pas dan weet je écht hoe je ervoor staat. Want is een CTR van 12% hoog of laag? En een bouncepercentage van 25% dan? Of een conversieratio van 2%?
Bovendien kan het ook geen kwaad om een ander perspectief op jouw marketing te werpen. Wie weet levert het wel een eyeopener op die jouw bedrijf kan laten floreren.

Kostenefficiëntie

Het lijkt misschien voordeliger om je marketingwerkzaamheden intern te houden, maar als je alle kosten (en baten) op een rijtje zet, is uitbesteden vaak veel interessanter. Ja, elk marketingbureau heeft een prijskaartje. Maar elke werknemer die jij anders in dienst zou moeten nemen ook. Een marketingbureau betaal je alleen voor het werk dat zij doen, een werknemer voor alle tijd die op contract afgesproken is. Een marketingbureau bedient alle specialisaties, een werknemer slechts één of enkele. Een marketingbureau zorgt vaak voor snellere en betere resultaten door hun kennis en expertise. Daarnaast betaal je bij een marketingbureau ook geen werknemersverzekeringen of kosten voor scholing.

Form-create

Laat je informeren over marketing uitbesteden:

Twijfel je nu nog steeds?

Dan maken we graag kennis met je. Tijdens een vrijblijvend gesprek leren we elkaar beter kennen. Jij vertelt ons waar je naar op zoek bent en wij vertellen je hoe we je daar eventueel bij kunnen helpen. Ook kunnen we je direct adviseren over je huidige plannen en verwachtingen. Daarna heb jij een beter beeld van wat het zou betekenen als jij jouw marketing uitbesteed aan Guyiday.

Bel direct Mail direct