ChatGPT Gebruiken

ChatGPT. Dé hype van het moment. We hebben allemaal een idee over wat het inhoudt: jij stelt een vraag of geeft een opdracht en ChatGPT geeft een uitgebreid antwoord. Maar is dat het enige wat deze AI-tool voor ons kan betekenen? Of is er meer? Wij zijn benieuwd naar de schatkamer van ChatGPT en we zullen het met je delen!

Waar kunnen we ChatGPT allemaal voor gebruiken?

ChatGPT zegt goed te zijn voor verschillende zaken (bijvoorbeeld jouw marketing!), niet enkel vraag en antwoord lijkt de succesfactor van dit programma. Het is capabel voor genoeg andere dingen, wat de AI allemaal kan?  Wij zochten het voor je uit:

 1. Informatie opzoeken: ChatGPT kan worden gebruikt om informatie op te zoeken over verschillende onderwerpen zoals geschiedenis, wetenschap, technologie en meer. Het programma kan ook worden gebruikt om te helpen bij het oplossen van problemen of om instructies te geven.
 2. Conversaties voeren: ChatGPT kan ook worden gebruikt om gesprekken te voeren over verschillende onderwerpen. Het programma is geprogrammeerd om beleefd en respectvol te zijn en kan fungeren als een virtuele gesprekspartner.
 3. Persoonlijke assistentie: ChatGPT kan ook worden gebruikt als een persoonlijke assistent. Het kan helpen bij het plannen van afspraken, het herinneren aan taken en het beantwoorden van vragen over persoonlijke interesses of hobby's.
 4. Ondersteuning bieden: ChatGPT kan worden gebruikt als hulpmiddel om ondersteuning te bieden aan klanten of gebruikers. Het kan helpen bij het beantwoorden van vragen over producten of diensten en kan ook helpen bij het oplossen van problemen.
 5. Codeertaal schrijven: ChatGPT kan je helpen om verschillende codeertalen te ontcijferen of te schrijven. Het kan allerlei verschillende parameters, tags en codes ontleden en uitleggen. Maar het kan je ook helpen om codeertalen te schrijven zoals HTML, CSS en Javascript.

Hoe kunnen we ChatGPT het best gebruiken?

Oké oké, we kunnen dus meer doen met ChatGPT dan enkel wat vragen stellen of het een opdracht geven. Dat is goed om te weten, maar hoe kunnen we dit het best uitvoeren? Laten we daarvoor een mooi stappenplan uitrollen door ChatGPT zelf.

 1. Zoek een platform: ChatGPT is beschikbaar op verschillende platforms, zoals websites, mobiele apps en integraties met andere software. Kies een platform dat bij jouw behoeften past en start de chat.
 2. Stel duidelijke vragen: Begin met het stellen van een duidelijke vraag aan ChatGPT. Gebruik eenvoudige, beknopte taal en geef indien mogelijk wat context om de vraag te verduidelijken. Vergeet hierbij niet om zoveel mogelijk specifieke informatie toe te voegen. Je kunt dit bijvoorbeeld eenvoudig puntsgewijs opsommen.
 3. Wacht op een reactie: ChatGPT zal enkele seconden nodig hebben om je vraag te verwerken en een antwoord te formuleren. Blijf geduldig en wacht op de reactie.
 4. Lees het antwoord zorgvuldig: Nadat ChatGPT heeft geantwoord, lees je het antwoord zorgvuldig door om te begrijpen wat het programma heeft geantwoord. Als je het antwoord niet begrijpt, vraag dan om verduidelijking.
 5. Geef feedback: Als het antwoord nuttig was, kun je ChatGPT bedanken en de chat sluiten. Als het antwoord niet nuttig was, geef dan feedback zodat ChatGPT kan leren en zich kan verbeteren.
 6. Experimenteer: ChatGPT kan antwoord geven op een breed scala aan vragen. Experimenteer met verschillende soorten vragen om te zien wat werkt en wat niet.
 7. Verifieer informatie: Hoewel ChatGPT een geweldige bron van informatie kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het een computerprogramma is en niet altijd in staat is om de meest nauwkeurige antwoorden te geven. Verifieer de informatie die je hebt ontvangen indien nodig.

Conclusie

Wat wij opvallend vinden is dus dat ChatGPT al zover is ontwikkeld dat het in bijvoorbeeld mobile app-vorm verkrijgbaar is. Wij gebruiken het tot nu toe enkel als extensie en webpagina. En belangrijke punten voor ChatGPT zijn dus duidelijkheid en zorgvuldigheid, het programma wil je zo goed mogelijk helpen, zolang het duidelijk voor de AI is wat de kaders zijn waar het binnen moet bljven.

ChatGPT wordt nog altijd geüpdatet, zelfs nu ChatGPT-4 (de Plus-versie) inmiddels al beschikbaar is. Wij gebruiken overigens nog altijd ChatGPT-3 en ook deze versie werkt goed als ondersteunende factor. Het beste advies dat wij je kunnen geven? Experimenteer en veel plezier!