Wat moeite met ChatGPT? Wij gaan je helpen

ChatGPT is the new way of life 

ChatGPT staat vandaag de dag in het middelpunt van de belangstelling. Overal waar je kijkt, zie en hoor je ChatGPT als onderwerp van gesprek. De opkomst van AI is iets wat we allemaal zullen moeten omarmen, maar hoe verwerk ik het in mijn dagelijkse werkzaamheden? Wij gaan je helpen met onze kennis!

Het handige hulpmiddel verlicht taken en werkzaamheden van mensen, de tool heeft het vermogen om de menselijke taal te begrijpen en betekenisvolle antwoorden te genereren op jouw vragen. Door ChatGPT te gebruiken voor eenvoudige en repetitieve taken waarbij het begrijpen en schrijven van voornamelijk tekst centraal staat, wordt een kans gecreeërd voor mensen om zich meer te concentreren op complexere en creatievere taken die een menselijke touch vereisen. Een handig hulpje dus! 

Ons avontuur met ChatGPT

Inmiddels ken je ons een beetje, wij leggen alles vast wat ons helpt, verrast of overkomt. Zo hebben wij dat sinds onze ontdekking van ChatGPT ook gedaan, sinds januari van dit jaar zijn wij bezig met artikelen schrijven over dit, toen nog nieuwe, fenomeen. We begonnen het jaar met onze eerste kennismaking met de tool, ook wij stonden versteld van de tekstuele vaardigheden van ChatGPT. 

Máár we zagen kansen, hoe kon het ook anders: Het model leek overal antwoord op te hebben. "Dit kunnen we ook gewoon gebruiken voor werk", klonk al snel door het kantoor. Na wat testen en verwerken in onze taken bleek ChatGPT daadwerkelijk veel tijd vrij te maken zodat wij ons op het creatieve proces konden richten. Natuurlijk, de opgedane kennis MOESTEN wij delen met iedereen die het wil lezen. De kennis die we op hebben opgedaan werd gedeeld in ons tweede blog over hoe ChatGPT je kan helpen bij jouw marketing

Vervolgens ontstond er paniek vanuit voornamelijk de onderwijsinstanties, met als gevolg dat er detectietools zouden zijn ontworpen tegen ChatGPT. Wij dachten, laten we daar ook maar eens induiken. Daaropvolgend kwamen we met een lijstje alternatieven

Al met al zijn wij gaan werken met ChatGPT, we zijn het gaan gebruiken in dagelijkse werkzaamheden om wat tijd te besparen voor creatieve zaken die nét wat meer aandacht kunnen gebruiken. Na dagelijks intensief gebruik bleef het ons verbazen dat er nog altijd mensen zijn die de tool simpelweg niet begrijpen... Daarom, bij deze, gaan we jullie helpen!

 

Ja, maar hoe?

We zien je al zitten denken tijdens het lezen van deze pagina: Ja, leuk en aardig vrienden, maar hoe verwerk ik de tool dan in mijn eigen werkzaamheden? 

Nou, goed dat je het vraagt! Daar gaan we je namelijk mee helpen. Wij gaan onze kennis met je delen, van de bepaling waarvoor ChatGPT wel en niet handig is tot welke prompts het beste helpen om het juiste antwoord te krijgen van de AI. Hoe willen we dit doen: Wij gaan onze kennis met je delen, dit doen we doormiddel van een handleiding!

Klinkt goed toch? Mooi, mochten we je interesse nu hebben gevangen, klik dan door naar de handleiding.