De interessantste updates van LinkedIn in 2023

LinkedIn heeft een aantal updates aangekondigd voor 2023. Het is inmiddels april en er zijn dan ook zeker al een aantal updates (gedeeltelijk) doorgevoerd. De updates van LinkedIn komen voor het einde van 2023 allemaal live, en ze verschillen allemaal nogal van aard. Wij nemen je mee.

Eerst even terug - Waarvoor gebruiken we LinkedIn?

LinkedIn kennen we allemaal en hoogstwaarschijnlijk heb jij ook een profiel op het grootste professionele/zakelijke social media platform. Maar wat doen we nu allemaal met LinkedIn? LinkedIn is het platform waar we meestal onze zakelijke successen plaatsen, want zeg nou eerlijk, we praten enkel over onze successen. En wanneer jouw buurman wat persoonlijks plaatst op LinkedIn, denk jij ook: “Bewaar dit voor Facebook!”.

LinkedIn is dus zoals gezegd een zakelijk social media platform. We doen hier dan ook alles wat betrekking heeft tot werk, ondernemen en carrière maken. Mensen delen hun successen, reageren op en plaatsen vacatures en reageren net íets te positief op het behalen van het HAVO-diploma van hun kinderen. Bedrijven gebruiken LinkedIn als platform om vacatures te plaatsen, successen te delen en als platform voor de online marketing. Kortom, typisch social media.

De update - Wat kunnen we allemaal verwachten?

Dé update waar we als marketeers al heel lang naar uitkijken is in ieder geval EIN-DE-LIJK hier, nadat we allemaal werken met Business Suite voor META, kunnen we nu ook op LinkedIn berichten voor bedrijfspagina’s inplannen!
Een aantal weken geleden kon iedereen al een post inplannen op hun persoonlijke profiel, maar inmiddels kunnen we ook vooruitplannen met bedrijfsaccounts. Althans, sommige van ons... Eigen ervaring laat zien dat de ene collega wel al een post kan plannen, terwijl de ander nog even moet wachten. Het lijkt dus te gaan om een gefaseerde uitrol van in ieder geval deze functie.

Een andere update die LinkedIn doorvoert is zorgt voor een aantal veranderingen in job search. De manier waarom mensen op zoek zijn naar een nieuwe baan is enorm veranderd de laatste jaren, de werknemer is namelijk ontzettend in het voordeel. Dit voordeel zorgt ervoor dat professionals altijd aan het verkennen zijn naar nieuwe banen, ook wanneer zij helemaal niet actief op zoek zijn naar een andere job. LinkedIn is bezig met de persoonlijke baancollecties. Deze krijgen gebruikers te zien zonder dat zij een zoekopdracht hebben ingevoerd.

Daarnaast ontwikkelt LinkedIn zich nog altijd in toegankelijkheid. Zo biedt LinkedIn nu, voorlopig enkel in het Engels, automatisch ondertiteling voor video’s die op het platform worden geüpload. Deze ondertiteling kun je zelf bewerken voordat je de video publiceert. Daarnaast kun je ook nog de hoog contrast-mode activeren om de video’s toegankelijker te maken voor mensen met visuele beperkingen.

Conclusie

Zoals we hebben beschreven worden er een aantal dingen aangepast binnen LinkedIn. Dit zijn een aantal van de updates die LinkedIn voor nu heeft aangekondigd. Waar wij het meest enthousiast over zijn is natuurlijk het feit dat we EIN-DE-LIJK berichten vooruit kunnen gaan plannen. En ja, de publicatie van de LinkedIn-post van dit blog is zeker via die planner ingepland!

LinkedIn lijkt steeds meer een platform te worden dat zich focust op comfort van iedereen, een mooie ontwikkeling.