Een Google account aanmaken zonder Gmail

Als je een Google account wilt aanmaken, is het niet nodig om een nieuw Gmail-adres te maken. In plaats daarvan kun je je bestaande e-mailadres of zakelijk e-mailadres gebruiken om een Google account te maken. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Waarom een Google account aanmaken zonder Gmail?

Als je al een e-mailadres hebt dat je graag gebruikt, is het niet nodig om nog een extra Gmail-adres aan te maken. Hier zijn een aantal voordelen aan verbonden:

 • Je hebt al je e-mails en Google services op één plek. Dit scheelt weer het inloggen op verschillende accounts.
 • Het is handiger en professioneler om een account te hebben met een e-mailadres dat is gekoppeld aan je eigen domeinnaam, in plaats van een Gmail-adres.
 • Als je al een Google Workspace (voorheen G Suite) account hebt met je eigen domeinnaam, kun je deze gebruiken om een Google account aan te maken zonder dat je een extra e-mailadres hoeft aan te maken.

Hoe maak je een Google account aan met je eigen e-mailadres?

Volg onderstaande stappen om een Google account aan te maken met je eigen e-mailadres of zakelijk e-mailadres:

 1. Ga naar de website van Google om een Google account aan te maken.
 2. Vul je voornaam en (optioneel) je achternaam in. Klik op 'Volgende'.
 3. Vul je geboortedatum en gender in. Klik op 'Volgende'.
 4. Klik onder de voorgestelde opties en knop met 'Volgende' op de blauwe tekst waar staat ‘Je bestaande e-mailadres gebruiken’.
 5. Vul het e-mailadres in dat je wilt gebruiken voor je Google account. Dit kan dus je huidige e-mailadres zijn, of een zakelijk e-mailadres.
 6. Kies een veilig wachtwoord en vul deze in het daarvoor bestemde veld in. Kies een wachtwoord dat uniek is en dat je niet voor andere accounts gebruikt.
 7. Klik op 'Volgende' en vul de rest van de vereiste informatie in. Deze informatie is nodig om je account te beveiligen en om je te kunnen helpen als je je wachtwoord bent vergeten.
 8. Accepteer de voorwaarden van Google en klik op 'Account maken'.

Gefeliciteerd, je hebt nu succesvol een Google account aangemaakt met je eigen e-mailadres!

Andere voordelen van een Google account met je eigen e-mailadres

Naast de voordelen die we eerder hebben genoemd, zijn er nog meer voordelen aan het hebben van een Google account met je eigen e-mailadres:

 • Je kunt gebruikmaken van de Google services die je gewend bent, zoals Google Drive, Google Calendar, en Google Meet.
 • Je hebt toegang tot handige functies, zoals Google Keep, waarmee je notities kunt maken en delen.
 • Je kunt de Google services aanpassen aan jouw voorkeuren, bijvoorbeeld door een aangepaste startpagina in te stellen.

Als je al een e-mailadres hebt dat je graag wilt gebruiken, is het niet nodig om nog een extra Gmail-adres aan te maken. Door een Google account aan te maken met je eigen e-mailadres of zakelijk e-mailadres, heb je met jouw persoonlijke e-mailadres toegang tot alle Google services en functie. Je hoeft dus niet met talloze accounts aan te melden.

Voordelen van een Google account met een zakelijk e-mailadres

Nu je weet hoe je een Google account kunt aanmaken met je zakelijk e-mailadres, is het belangrijk om te weten welke voordelen dit met zich meebrengt. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Geen extra e-mailadres nodig: Door je zakelijk e-mailadres te gebruiken, hoef je geen extra e-mailadres aan te maken. Hierdoor voorkom je dat je meerdere e-mailaccounts moet beheren.
 • Professionele uitstraling: Het is professioneler om een Google account te hebben met een zakelijk e-mailadres dat is gekoppeld aan je eigen domeinnaam dan een Gmail-adres. Dit komt doordat het gebruik van een zakelijk e-mailadres laat zien dat je serieus bent over je werk.
 • Eenvoudig beheer: Als je al een Google Workspace account hebt met je eigen domeinnaam, dan kun je hetzelfde account gebruiken om een Google account aan te maken. Dit maakt het beheer van je account nog eenvoudiger.
 • Betere beveiliging: Als je een zakelijk e-mailadres gebruikt voor je Google account, dan is de kans kleiner dat je slachtoffer wordt van phishing-aanvallen en andere vormen van cybercriminaliteit.

Nu je de voordelen kent van het gebruik van een zakelijk e-mailadres voor je Google account, is het tijd om aan de slag te gaan. Volg de stappen uit het stappenplan hierboven en maak vandaag nog een Google account aan met je eigen e-mailadres.

We hopen dat deze blog je heeft geholpen en wensen je veel succes met het gebruik van je nieuwe Google account!