Over offline content: relevantie en hoe het dan wel moet

Online is hot! Niet heel gek gezien we in een maatschappij leven waar een groot deel van ons leven voortaan online plaatsvindt. Van het bestellen van onze boodschappen, kleding en cadeautjes tot aan het verspreiden van relevante content over jouw merk. Het kan allemaal online. Vooral voor merken lijkt de toenemende populariteit van online marketing en content te lonen. Maar is offline marketing dan niet langer relevant? Wij nemen je mee.

Wat valt er onder offline content?

Marketing is ooit begonnen bij offline content. Maar wat valt er nou precies onder dit paraplubegrip? In ieder geval de volgende kanalen:

  • Print media
  • Radio
  • Televisie
  • Bioscoop en theaters
  • Gevelbelettering
  • Sponsoring
  • Promotiematerialen

In feite is offline marketing overal op straat te vinden, maar bovenstaande kanalen komen het meeste voor. Dagelijks zien we nog nieuwe content voorbijkomen via deze offline kanalen. Is offline content dan daadwerkelijk dood, of missen we belangrijke kansen door alleen op online te focussen?

 

Kiezen of delen

Zoals we zeiden is online content en marketing hartstikke hip. Niet heel gek gezien het verspreiden van online content niet altijd geld kost, dit in tegenstelling tot offline content. Een ander voordeel van online je content verspreiden is dat het bereik een stuk groter is. Zo valt er trouwens voor beide kampen wat te zeggen. Dat we het dus steeds meer op online marketing en content gooien wil dus niet zeggen dat offline marketing via bovengenoemde kanalen minder belangrijk is geworden. De sleutel tot succes zit ‘m namelijk in het combineren van de twee.

Online én offline: best of both worlds

Door on- en offline content te combineren versterk je jouw positie op de markt als merk. Het resultaat? Constant on top of mind bij potentiële klanten. Doordat klanten vaker in contact komen met content van jouw merk, wordt de connectie in de hersenen keer op keer versterkt. Niet alleen verhoog je brand exposure door beide kanalen mee te nemen in je marketingstrategie, ook de geloofwaardigheid van je merk – ja, echt! – gaat omhoog. Hoe meer informatie er over je merk te vinden is, hoe betrouwbaarder klanten je inschatten. Als laatste argumenten waarom je zowel on- als offline content in moet zetten is het concurrentievoordeel dat je er mee wint. Meer zichtbaarheid voor jou is minder zichtbaarheid voor concurrenten!

Hier een paar manieren om beide vormen van marketing te combineren:

  1. Gebruik offline content als startmotor voor een online customer journey: door op offline materialen zoals posters en flyers een QR-code te gebruiken vraag je klanten een volgende stap te nemen. Verwijs ze naar een toffe landingspagina of online actie waar zij meer te weten komen over jouw merk, producten of diensten.
  2. Vraag op social media of volgers jouw offline campagne hebben gezien of willen delen: verbind een leuke actie om delen van berichten te promoten. Andersom kan natuurlijk ook. Roep consumenten offline op om jouw campagne online te delen op hun eigen social account.
  3. De combinatie tussen on- en offline content kun je ook inzetten om brand awareness te stimuleren. More is more in dit geval. Is jouw merk te vinden op social media, in de krant, en op abrihokjes buiten? Good job! Geheid dat mensen constant met jouw merk in contact komen.

Door het beste van on- en offline te combineren haal je meer uit je marketingcampagnes en -budget. Je blijft als merk actief aanwezig in de bovenkamer van consumenten en kan hen in de juiste (koop)richting sturen. De belangrijke les die we uit het combineren van on- en offline kunnen halen? Zorg dat je on top of mind blijft als merk, hoe je dat doet is aan jou.

Wil je meer weten over het effectief inzetten van verschillende soorten content en hoe je deze het beste kan verspreiden via verschillende kanalen? Wij komen graag langs voor een bak koffie!

Vond je dit artikel interessant?
Volg ons dan op social media om altijd als eerste op de hoogte te blijven!

LinkedIn Facebook Instagram

Vind je ons écht geweldig?
Laat dan ook een review achter op Google!

Google Reviews