Wanneer is contentmarketing succesvol?

Bij sommigen heerst de overtuiging dat contentmarketing draait om het creëren van grote hoeveelheden content. Ironisch genoeg is dat slechts het topje van de ijsberg. Contentmarketing gaat namelijk over veel meer dan het schrijven van nieuwe content. En wat maakt content nou eigenlijk waardevol? Guyiday legt uit.

Waarom content?

Allereerst is het goed om helder te hebben waarom merken niet zonder contentmarketing kunnen. Contentmarketing helpt bij het aantrekken en behouden van klanten door hen relevante en waardevolle informatie te bieden. Het versterkt de relatie tussen merk en doelgroep waardoor doelen zoals meer websiteverkeer, hogere ranking in Google en grotere merkbekendheid makkelijker behaald worden. Tot slot, en misschien wel het belangrijkste, helpt goede contentmarketing bij het genereren van leads en conversies.

 Om bovenstaande punten te realiseren moet je wel eerst voor jezelf duidelijk hebben waarvoor je contentmarketing wilt inzetten. Meer leads? Een hogere klanttevredenheid? Of wil je als merk laten zien dat je een bepaalde expertise hebt? Pak jullie data en cijfers erbij en kijk waar er nog winst te behalen valt. Zodra je helder hebt wat je wilt bereiken, is het tijd om aan de slag te gaan met waardevolle contentcreatie.

Wat maakt content waardevol?

Contentcreatie for the sake of contentcreatie is schieten met losse flodders. Je maakt wel content, maar waardevol is het niet. Begin daarom eerst bij de basis, met onderzoek. Wat speelt er in de markt, wat doen concurrenten en, het belangrijkste, wat beweegt je doelgroep? Wie wil je bereiken met je content en naar wat voor content (zowel middel als inhoudelijk) zijn zij op zoek? Hier kun je op verschillende manieren achter komen: 

  1. Doelgroeponderzoek: met doelgroeponderzoek krijg je inzicht in de demografische gegevens, interesses en problemen van je doelgroep. Dit helpt je bij het maken van gerichte content. Heeft je doelgroep vragen over de werking van je product? Maak dan content die stap-voor-stap uitlegt wat je product allemaal kan en hoe het werkt.
  2. Analyseer bestaande data: data is goudwaard. Door je website-analytics te bekijken, kun je zien welke pagina's het meest bekeken worden en welke zoekwoorden worden gebruikt om naar je site te komen. Dit geeft je inzicht in de onderwerpen die voor je doelgroep interessant zijn, doe er je voordeel mee.
  3. Gebruik de feedback van klanten: door middel van enquêtes, interviews of focusgroepen kun je direct feedback verzamelen van je doelgroep over welke onderwerpen zij interessant vinden en welke problemen zij ervaren. Gouden tip: kijk eens bij de reviews van concurrenten, hier vind je waardevolle informatie voor nieuwe content.
  4. Social Media monitoring: of kijk eens op je eigen kanalen. Door te kijken naar de gesprekken op je social pagina’s kun je zien welke onderwerpen er besproken worden en welke problemen je doelgroep ervaart. Content die problemen oplost voor je doelgroep doet het altijd goed.

Zo maak je ijzersterke content

Bovenstaande stappen helpen je op weg met het maken van goede content. Content waarnaar je doelgroep daadwerkelijk op zoek is en content die converteert. Het is daarbij belangrijk om de content te zien als één onderdeel van een groter geheel, met als doel het groeien van je merk. Blijf kritisch op de gestelde doelen en pas je contentplanning aan als de markt daar om vraagt. Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan eens contact met ons op, de koffie staat klaar.