Wel verkeer, geen conversies

Je hebt honderden of misschien zelfs duizenden bezoekers per week op je website of webshop. Dat is top! Mensen weten je te vinden en hebben blijkbaar interesse in je producten of diensten. Maar toch krijg je geen leads, verkopen of offerteaanvragen… Hoe kan dat nou?

Het kan enorm frustrerend zijn wanneer je veel websitebezoekers hebt, maar conversies uitblijven. Je vraagt je af wat je verkeerd doet en de moed kan je behoorlijk in de schoenen zakken. Toch is dit het moment om zeker niet op te geven!

Prijzen

Iets waar veel webshops mee kampen is de prijzenconcurrentie. Iedereen moet er wat aan verdienen en het liefst zoveel mogelijk. Dat is logisch. Zeker voor de kleine aanbieders kan het lastig zijn om tegen de grote jongens op te boksen. Vooral omdat de inkoopprijzen tussen kleine en grote afnemers nogal kunnen verschillen. Ondanks dat je iets vergelijkbaars of zelfs hetzelfde aanbiedt. Maar als kleine ondernemer is zakken met je prijzen ook geen optie, want uiteindelijk wil je winst maken, geen verlies.

Als jouw conclusie is dat je het met jouw prijzen niet gaat winnen, probeer dan de ervaring voor jouw klanten zo goed mogelijk te maken. Denk goed na over jouw USP’s (unique selling points). 

  • Waarom moet iemand met jou in zee gaan?
  • Wat maakt jou beter dan een ander?
  • Waarom is jouw service beter (of persoonlijker) dan bij de grote concurrent?

Licht de antwoorden op deze vragen duidelijk uit en laat ze opvallen. Het kan iemand zomaar overhalen om bij jou klant te worden. En kun jij je belofte waarmaken? Dan is de kans groot dat ze ook de volgende keer bij jou terug zullen keren. Dat is uiteindelijk misschien wel je grootste winst.

Advertenties

Een goede manier om veel verkeer naar je website te krijgen, is door te adverteren. Online kan dit op talloze manieren waaronder Google en social media platformen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok erg populair zijn. Ook offline advertenties op billboards, in kranten, tijdschriften of flyers kunnen nog steeds voor veel extra websitebezoekers zorgen. Maar ook voor advertenties geldt: veel verkeer naar je website is nog geen garantie op conversies!
Al zijn je advertenties nog zo goed en krachtig, wanneer iemand zijn weg niet weet te vinden op jouw website, zal diegene afhaken. Daarmee is dit ook een van de meest voorkomende fouten bij tegenvallende advertentieresultaten. We wijzen je er daarom graag op dat de basis goed moet zijn: je website.

Een gebruiksvriendelijke website

Niets is zo belangrijk dan de gebruiksvriendelijkheid van je website. Deze moet er professioneel en betrouwbaar uitzien, duidelijk zijn, intuïtief werken en je moet makkelijk kunnen navigeren. De gebruikerservaring (ook wel user experience of UX genoemd), kan het hele conversietraject maken of breken. Wil je weten waar je op moet letten? Bekijk dan onze blog over een gebruiksvriendelijke websites.

Hulp inschakelen

Heb jij het idee dat je alles dik voor elkaar hebt, maar lukt het nog steeds niet om jouw websitebezoekers om te zetten in betalende klanten? Dan kun je altijd nog hulp inschakelen.

Tools zoals Smartlook, Hotjar of Google Analytics kunnen je inzicht geven in hoe mensen zich gedragen op jouw website. Wil je meer dan statistieken? Zoals advies waar je écht iets aan hebt en wat veel verder gaat dan enkele losstaande cijfers? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om experts in te schakelen. Dat is altijd een goed idee.

Vond je dit artikel interessant?
Volg ons dan op social media om altijd als eerste op de hoogte te blijven!

LinkedIn Facebook Instagram

Vind je ons écht geweldig?
Laat dan ook een review achter op Google!

Google Reviews