HOW?

De "how" in de Golden Circle betekent de manier waarop een bedrijf zijn doelen bereikt en zijn producten of diensten levert. Het is belangrijk omdat het bedrijven kan helpen zich te onderscheiden van hun concurrenten en zichzelf uniek te maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van nieuwe technologieën, betere klantenservice of duurzame productiemethoden.

Hoe een bedrijf dingen doet kan ook van invloed zijn op hoe klanten zich voelen over het bedrijf en zijn producten of diensten. Als een bedrijf op een ethische en duurzame manier producten produceert, kan het aantrekkelijker zijn voor klanten die deze waarden belangrijk vinden.

Simon Sinek zegt in de Golden Circle dat bedrijven die hun 'waarom' en 'hoe' centraal stellen, meer trouwe klanten aantrekken en betere resultaten behalen dan bedrijven die alleen focussen op 'wat' ze doen. Door een sterke verbinding te maken tussen hun diepere waarden en de manier waarop ze hun producten of diensten leveren, kunnen bedrijven een sterke positie op de markt opbouwen en hun succes op lange termijn behouden.