Wat is narrowcasting?

Narrowcasting, wat ook wel eens ‘digital signage’ wordt genoemd, is een vorm van visueel presenteren van uitingen. Dit kan uiteenlopen van interne communicatie tot een reclameboodschappen, wachttijdpresentaties tot (lokale) nieuwsberichten, sfeerbeelden tot producttrailers en van aanbiedingen tot interactieve brochures.

Door de brede toepassingen die narrowcasting biedt, wordt het dan ook voor de meest uiteenlopende dingen gebruikt. Je ziet narrowcasting onder andere vaak terug bij etalagedisplays in winkels en op TV schermen bij winkelkassa’s, (fastfood)restaurants, wachtruimtes, (sport)kantines en andere publieke ruimtes.

Het allergrootste voordeel van narrowcasting is nog wel dat het extreem eenvoudig te bedienen is. Hierdoor kun je op elk moment jouw beelden (of teksten) aanpassen en actueel houden op een duidelijk en zeer professionele manier. Superhandig!

Hoe doen wij dat?

Guyiday levert eenmalig een narrowcastingsysteem (een klein apparaatje) per beeldscherm. Deze is eenvoudig aan te sluiten met de bijgeleverde kabels. Hiervoor is een stabiele internetverbinding noodzakelijk. Dit kan een wifiverbinding zijn, maar we raden altijd een UTP-verbinding aan. Simpelweg omdat een kabel stabieler is dan wifi.

Nadat de internetverbinding tot stand is gebracht, starten wij een online omgeving met een eenvoudig te beheren content management systeem (CMS). Je krijgt inloggegevens van ons waarmee je altijd en overal zelf kunt inloggen bij het CMS. Via dit CMS kun je de getoonde content beheren zoals foto’s of video’s toevoegen en verwijderen. De interface van het CMS is erg gebruiksvriendelijk waardoor een training overbodig is. Mocht er toch behoefte zijn aan een training, bieden wij deze ook zelf aan. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat kost narrowcasting?

Elk beeldscherm heeft een eigen narrowcastingsysteem nodig. Per narrowcastingsysteem betaal je eenmalig €189,00 (ex. btw). Daarnaast betaal je maandelijks €24,50 voor de server en dataopslag die nodig zijn om jouw narrowcasting live te houden en je bestanden op te slaan.

De interface van het CMS is zo gemaakt dat je hier eenvoudig je weg kunt vinden. Wil je toch graag een training om het CMS te volledig te kunnen beheren? Dan zijn wij blij om je te kunnen helpen. Voor slechts €90,00 geven wij je een persoonlijke één-op-één training waarin we ervoor zorgen dat jij precies weet hoe je het maximale uit jouw narrowcasting kunt halen. De training duurt ongeveer een uur.

Prijsoverzicht

Narrowcastingsysteem

Inclusief stroomadapter en UTP-kabel.

€189,00 p/s
Abonnementskosten

Serverruimte en dataopslag.

€24,50 p/m
Content Management Systeem (CMS)

Eigen online omgeving om content te beheren.
Standaard bij elk abonnement.

Gratis

Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.

Productspecificaties

Onze narrowcasting oplossing is een krachtig, handig en eenvoudig te gebruiken systeem. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen:

  • Gebaseerd op de krachtige Raspberry Pi 4, met 8 GB werkgeheugen en 128 GB lokale opslag.
  • Te gebruiken via WiFi of bekabeling; wij adviseren bekabeling voor de meest betrouwbare optie.
  • Alle benodigdheden voor HDMI, inclusief voeding, worden meegeleverd.
  • Toegang tot alle functies en gratis ondersteuning.
  • Te gebruiken tot maximaal 2 schermen per kastje (schermen niet meegeleverd).
  • Fysieke eigenschappen: 40-pin GPIO, 4 USB poorten, MicroSD Slot, 2 x Micro HDMI connector voor 4K video, 4-polige jack connector voor stereo output en composiet video, USB-C voeding connector, CSI poort, DSI poort.
  • Overige features: Processor: Broadcom 2711, Cortex-A-72, 64-bit SoC @ 1.5 GHz, Geheugen: 8GB LPDDR4 SDRAM, Bluetooth verbinding: 5, BLE, 2.4 GHz en 5 GHz IEEE 802.11.b/g/n/ac draadloos LAN, Gigabit Ethernet over USB 3.0 True Gigabit Ethernet, Multimedia: H.265, MPEG-4 decode (4kp60, 1080p60) H.264, MPEG-4 decode (1080p30); H.264 encode (1080p30); OpenGL ES 1.1, 2.0, 3.0 graphics, Gebruikstemperatuur: 0°C - 50°C, Voeding input: 5V/3A DC via USB-C (2A is het minimum).

Contentcreatie voor narrowcasting

Je bent helemaal vrij om je eigen content te maken voor jouw narrowcasting. Het is niet voor niks jouw boodschap op jouw scherm bij jouw locatie. Heb je zelf de kennis, tijd of mogelijkheden niet om dit te doen? Dan kun je altijd Guyiday inschakelen. Als full-service marketingbureau bestaat ons team uit verschillende divisies binnen de marketing, waaronder grafische vormgeving. Jij hoeft alleen maar jouw huisstijl aan te leveren en ons te vertellen wat je wil laten zien middels narrowcasting. Wij gaan ermee aan de slag en zorgen ervoor dat jij de beelden krijgt die je verwacht, of zelfs beter! Dit doen wij tegen een vast en scherp tarief waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan.

Content laten maken door Guyiday?

Bel ons Mail ons

Maatwerk narrowcasting

Wil jij meer dan alleen visueel de aandacht trekken? Bijvoorbeeld door interactieve content te gebruiken waar bezoekers via een touchscreen meer mee kunnen dan enkel naar kijken. Of sensoren installeren die een actie op het scherm activeren wanneer iemand voorbijloopt. Dan is maatwerk ook mogelijk. Omdat maatwerk per wens erg kan verschillen, raden wij je aan om ons hier gewoon even over te bellen. Zo krijgen wij een goed beeld van wat je graag zou willen en kunnen wij je het beste adviseren.

Contact opnemen met Guyiday

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over jouw narrowcasting? Dan staat het antwoord waarschijnlijk al bij de veelgestelde vragen die je hieronder terugvindt.
Kun jij je antwoord niet vinden? Neem dan gewoon even contact met ons op.

Bel ons Mail ons

Wat moet ik doen als de stroom uit is geweest?

Zorgen dat de stroom het weer doet en verder helemaal niets. Het systeem start vanzelf op en maakt automatisch verbinding met de server waarna jouw beeldscherm weer hetzelfde laat zien als eerst.

Kan ik het narrowcastingsysteem ontkoppelen om mijn scherm te verplaatsen?

Ja, dat kan. Zorg ervoor dat de stekkers naderhand weer juist worden aangesloten en het systeem zal automatisch opstarten, verbinding maken en jouw content weer tonen.

Mijn narrowcastingsysteem doet het niet meer. Wat moet ik doen?

Contact opnemen met ons. Dan lossen we het zo snel mogelijk voor je op.