Waarom Guyiday?

We hebben het al vaak teruggehoord: hoe kom je in godsnaam bij een naam als Guyiday? 

En hoewel het misschien lijkt op een aantal bij elkaar geraapte letters, zit er veel denkwerk achter. Want natuurlijk heeft Guyiday ook nagedacht over haar eigen positionering en huisstijl. We hebben gekeken welk archetype bij ons past. We hebben onszelf aan deze test onderworpen, om te ontdekken wat we eigenlijk al wisten: we zitten op het snijvlak van de Rebel en de Nar. En van de neuromarketing hebben we geleerd dat hoge klanken als speels worden ervaren en lage klanken als krachtig. Om een bepaalde speelse rebellie te creëren, moeten beide dus ongeveer evenveel terugkomen in de naam. Tel hierbij op dat het horen van Q-klanken (Gu) en het lezen van Y-karakaters een associatie met creativiteit oproept. 

 

 

Is dat alles?

We hebben onze Why, How & What tegen het licht gehouden. We hebben dit geformuleerd als "Wij geloven dat marketingsucces altijd voortkomt uit de kennis van het betreffende bedrijf. Als externe partij kunnen wij dit enkel ontluiken en eventueel faciliteren". Als je dit wil doorvertalen naar een bedrijfsnaam, merk je dat je het eigen bedrijf niet kunt omschrijven als marketing- of webdesignbureau. De middelen zijn immers niet de core business waarmee we ons bezig houden. Het enige wat altijd centraal staat is het hebben van een goed idee!

Guyiday wordt dan ook op z'n Brabants uitgesproken als Goei Ideej. Hiermee blijft de naam dicht bij wie wij zijn. Harde werkers, die zonder duur kantoor in de randstad ieder project aanvliegen met een flinke dosis gezond verstand. Niemand is immers gebaat bij hoogdravende, onuitvoerbare plannen. Dat is namelijk het verschil tussen 'gaaf idee' en een 'goed idee'.

En bovanal vinden we het de meest briljant manier om de telefoon op te nemen als jij belt met een nieuw idee!