Onderzoek is duur

Veel mensen die we spreken zijn bang voor onderzoekskosten. En eigenlijk is dit logisch. Waarom zou je een heel duur voortraject in gaan als de uitvoering van een project slechts enkele dagen werk is? 

Toch is dit een kortzichtige manier van denken. Guyiday is er heilig van overtuigd dat het doen van onderzoek altijd, maar dan ook echt altijd, rendeert. 

Onderzoeken is investeren.

Archetypes

De basis van een sterk merk is het onderliggende merkkarakter. Als we je zouden onderbrengen bij een archetype, welk archetype ben jij dan? En welk archetype is jouw merk? Breng je veranderingen teweeg en schop je het liefst tegen de maatschappij? Of ben je juist liefhebbend en verzorgend? Misschien neem je mensen wel mee op een wonderbaarlijke reis om iets speciaals te ervaren?

Weet jij welk archetype past bij jouw (bedrijfs)karakter? Je kunt zelf op onderzoek uitgaan, maar onze ervaring heeft geleerd dat iedereen zichzelf graag onbewust al wil plaatsen in een archetype wat misschien niet helemaal klopt. Wij helpen je er daarom graag bij om je ware archetype te bepalen.
Met deze informatie kun je namelijk pas écht beginnen aan een sterk merk.

Archetypes

Golden Circle

Hoe komt het dat we allerlei producten kopen van bepaalde merken terwijl de concurrenten zo eenvoudig aan de kant geschoven worden? Waarom kopen mensen graag Apple en geen ander merk? Waarom is Tesla marktleider van de elektrische auto's en waarom niet een van de andere producenten? Het antwoord op deze vragen zijn volgens Simon Sinek: "People don't buy what you do, they buy why you do it".

Een krachtige techniek die door veel grote bedrijven wordt gebruikt, ben jij benieuwd hoe het werkt? Neem een kijkje bij onze Golden Circle.