Als je – net als wij – een flink aantal jaren meedraait aan bureauzijde van de marketing-wereld, dan weet je: soms mag je werken voor hippe merken en gave producten en soms… eeuuh.. ja.. hmm.. Soms dan weet je eigenlijk niet wat het precies is.

Dat ligt overigens niet aan Asimptote, maar de knappe slimme koppen van Guyiday zijn nu eenmaal geen raketgeleerden. En dat moet je wel ongeveer zijn om te werken met deze software. En begrijp ons niet verkeerd: de producten van Asimptote promoot je niet door halfnaakte vrouwen de weg op te sturen, maar dat maakt het product niet minder belangrijk. Sterker nog, wij hebben even navraag gedaan bij een geleerde die we kennen en weten nu dat het écht goede programma’s zijn, die enorm veel toegevoegde waarde leveren aan de ingenieurs van kerncentrales en windmolenparken.

De opdracht

Het begon allemaal met een e-mail-handtekening. Een duidelijk overzicht van de naam en bedrijfsgegevens, aangevuld met een leuke animatie. Maar toen we hadden laten zien dat we dat konden, mochten we ook de website bouwen. Deze moest al snel uitgebreid worden met een licentie-webshop en hier moesten dan weer een hoop bijzondere regels aan gekoppeld worden.

De digitale inkt was nog nat toen het volgende verzoek kwam. Of we van asimptote.com een kennisbank konden maken, zodat dit een centraal punt wordt voor specialistische kennis. Nou nee dus, want wij hebben hier geen kaas van gegeten. Maar we kunnen wel een forum maken van de website, waardoor vraag en antwoord elkaar kunnen vinden.

Succesvol?

Sinds livegang komen er nog steeds dagelijks grote aantallen aanmeldingen binnen. Studenten en universiteiten, maar ook geleerden en bedrijven van over de hele wereld melden zich aan om software af te nemen en te sparren over eeuuh.. ja.. hmm.. over Asimptote-gerelateerde zaken.