Een sterke brandguide

Wat doet Cloudsparq eigenlijk? Wat zijn de kernwaarden? In welk archetype kan het zich verplaatsen? Waar is dat aan te zien? Hoe is dat te merken?

Allemaal vragen die wel een antwoord hadden en op hetzelfde neerkwamen, maar niet duidelijk verwoord stonden. Daar moest verandering in komen. Alle informatie werd verzameld en gebundeld in een brandguide. 
In de brandguide staat duidelijk uitgelegd wat Cloudsparq is en doet, wat ze willen uitstralen en hoe dit te naar de buitenwereld gecommuniceerd moet worden. Met de afspraken die hierin gemaakt zijn, blijft het merk sterk en worden er geen vergissingen gemaakt in de uitstraling. Een goede brandguide is de basis van een sterk merk en helpt bij het in stand houden hiervan.

Samen hebben we het ware archetype van Cloudsparq bepaald.

Een zinnige grafische vormgeving

Er was bij Cloudsparq wel een idee van hoe alles er ongeveer uit moest komen te zien, maar echt een duidelijke lijn was er nog niet. Dit was iets waar wij al snel achterkwamen en daar wilden wij graag bij helpen. Samen hebben we de eisen en wensen doorgenomen en uiteindelijk een vaste huisstijl ontwikkeld. Daarbij hebben we verschillende belangrijke onderdelen al meteen tot in de puntjes uitgewerkt.

Na de ontwikkeling hebben wij de complete huisstijl met alle toebehoren gedeeld met Cloudsparq. Zij kunnen hier zelf voorlopig wel weer mee vooruit...

Passend logo

Een logo is alleszeggend over een onderneming. Het is vaak de eerste indruk, moet meteen herkenbaar zijn en het moet aansluiten bij de missie en de visie van de onderneming. Voor Guyiday betekent een logo dat er een heus onderzoek wordt opgesteld om erachter te komen waar een bedrijf voor staat. De resultaten daarvan moeten vervolgens in het logo verwerkt worden en daarnaast mag het natuurlijk ook visueel aantrekkelijk zijn.

Hieronder zie je het definitieve logo dat we ontworpen hebben. 

 

Duidelijke iconen

Omdat Cloudsparq met veel verschillende onderdelen werkt die een eigen herkenbaarheid hebben, was er de vraag naar eigen iconen. Zij gebruiken deze vaak als referentie naar specifieke takken binnen hun bedrijf zodat er niet alleen maar saaie tekst gebruikt wordt. We hebben daarom een mooie set gepersonaliseerde iconen ontworpen.

Handige templates

Om presentaties professioneler en sterker te maken, waren templates een must. Zelf heeft Cloudsparq helemaal geen zin om dagen lang presentaties in elkaar te knutselen. Zij willen dit op een relatief snelle en eenvoudige manier doen zonder dat het eruit ziet als een basisschoolpresentatie. Hiervoor zijn templates ideaal. Deze hebben wij, naar wens in Powerpoint, helemaal vormgegeven zodat Cloudsparq alleen nog maar tekst hoeft in te voeren.

Professionele mailhandtekening

"Groetjes, degene met wie je mailt". Dat is hoe je een SMS-bericht eindigt naar je moeder. Als bedrijf wil je professioneel overkomen en dat doe je met een mailhandtekening die helemaal in lijn is met de rest van de huisstijl. Daarom hebben wij een HTML-mailhandtekening inclusief logo, hyperlinks en vormgeving gecreëerd voor het hele bedrijf. Een kwestie van één keer instellen en iedereen waarmee mailcontact is, wordt jaloer!

Sprankelende website

Ten slotte was ook de website aan de beurt. Nadat alles zo mooi vormgegeven was, werd de website vanzelf oubollig. We hebben er een goeie lik verf aan gegeven en verschillende elementen uit de huisstijl verwerkt in de website. Cloudsparq is nu een herkenbaar bedrijf met een professionele en mooie uitstraling. Het bedrijf kan nu met een frisse blik weer volop verder met de markt veroveren.