Nederland wordt Europees kampioen!

De afgelopen edities hebben we het gevoel van een eindtoernooi in Nederland moeten missen. In 2018 waren we er niet bij, in 2020 hadden we een corona editie en in 2022 hadden we het veel besproken toernooi in Qatar, gespeeld in de winter. Dit jaar, 2024, is het weer zover: een eindtoernooi waar we bij zijn, in de zomer! Dit was voor de vrienden van Park lounge en Café de Sok reden genoeg om uit te pakken. En wij helpen daar graag een handje of 10 mee.

Een evenement in het Kloosterpark in Schijndel, dat is wat de Oranjefans weer nodig hebben wanneer zij niet naar onze oosterburen afreizen. Dit is wat de organisatoren van EK Schijndel dachten en dat werd dan ook gerealiseerd. De vraag was waar gaat het eindigen, helaas is die vraag pijnlijk beantwoord door een goal van de Engelsen in de 91e minuut... Nederland strand in de halve finale. 

Huisstijl 

Een nieuw evenement betekent ook een nieuwe huisstijl. Hiervoor werd Guyiday ingeschakeld. Een logo, social media en uitstraling op het evenemententerrein. Alles rondom het evenement moest nog een stijl krijgen. En hoe beter dan in het Oranje met een grote leeuw, zoals je een ware Oranjefan aanspreekt.

Bekendheid en aanspraak bezoeker

Om een evenement goed te laten verlopen heb je vanzelfsprekend bezoekers nodig. Een ludieke actie op de Schijndelse weekmarkt moest hiervoor zorgen. Er werden een hoop flyers en bouwhekdoeken ontworpen door Guyiday, zodat voorbijkomende Schijndelaren hun poule-voorspellingen konden invullen. Een activatie om er zeker van te zijn dat de Schijndelaar wist van het evenement. 

Het evenement zelf had natuurlijk ook een eigen huisstijl nodig en moest worden voorzien van versieringen om het oranjegevoel aan te wakkeren bij de bezoeker. Met aankleding van het podium, de omheining en huisstijldragers op het evenementterrein hadden we onze handen vol, maar wat een terrein is het geworden. Het oranje gevoel komt je toe wanneer je het evenement betreed! Dat is natuurlijk ook wel nodig om in de juiste sferen de Leeuwen toe te kunnen juichen.

Sponsoring op groot scherm

Een evenement organiseren is ontzettend duur. En vooral in een situatie waar je ontzettend dure uitzendrechten moet afrekenen. Nu is dat na de eerste wedstrijd met terugwerkende kracht vervallen, maar ook dan blijven er een hoop andere kosten over. Maar wanneer je een scherm van ruim 14 meter hebt hangen, willen bedrijven niets liever dan voor honderden tot duizenden mensen op beeld komen. Guyiday nam hier het voortouw in, verzorgde de eerste beelden op de schermen en droeg potentiële sponsorpartners aan.