Nieuwbouwappartementen

Het is zeker niet het eerste waar we aan dachten toen we een nieuwe opdracht ontvingen, maar toen een voormalige schoenenwinkel in Budel werd verbouwd tot prachtige nieuwbouwappartementen, was onze hulp zeer gewenst. Ook voor ons bracht het een nieuwe uitdaging, want het ging dit keer niet om online marketing: de makelaar wilde vertrouwde marketingmiddelen, maar wel met een frisse blik.

Copywriting met jezelf als doelgroep

De standaard makelaarsteksten werden van tafel geveegd. Die kent iedereen namelijk wel. Saai, kort en vaak net niet genoeg gedetailleerde informatie. Wij mochten het stukje copywriting invullen met teksten waar wij zelf 'in zouden trappen' als huiszoekenden. Dat was voor de makelaar vernieuwend, maar ook wel een tikkeltje spannend.

3D renders

De bouwtekening werd bij ons op tafel gegooid en er moesten 3D renders van gemaakt worden. Zo plat was de opdracht. Hoe we het deden, maakte niet uit. Als het maar mooi, realistisch en werkbaar was voor vervolgopdrachten (die we ook zelf mochten volbrengen). En natuurlijk zo snel mogelijk, want de verbouwing van de appartementen zou al snel beginnen.

Raamstickers en projectflyers

Je hebt het ongetwijfeld vaker gezien: kranten die het raam van een huis bedekken om inkijk te voorkomen tijdens een verbouwing. Dat is inderdaad heel lelijk. Roems Budel wilde direct een uitstraling creëren die bij de appartementen zou passen. Daarom hebben we de kranten gewoon bij het oud papier gegooid en hebben we raamstickers ontworpen waarop informatie en de 3D renders te zien waren. Van de projectleider hebben we mogen vernemen dat dit erg veel nieuwsgierige en geïnteresseerde mensen trok.

Alles wat op de raamstickers te zien was, werd ook meteen op projectflyers gedrukt in een aangepaste vorm. Handig voor de makelaar, die nu niks meer hoefde te doen dan een prachtige flyer aan een potentiële huurder te overhandigen.