Wie Guyiday een beetje kent, kent onze band met Café de Sok en Visite. Los van de bodyshots, meters bier en karaoke-pogingen zijn we ook de media-partner van deze feesttenten. Als zij dan, samen met Tapperij de Beurs, een knallend evenement organiseren, worden wij ook gevraagd om hier ons steentje aan bij te dragen. Op dit moment hebben we al 3 edities Park Lounge achter ons, de stijgende lijn is al duidelijk zichtbaar! En niemand weet waar het eindigt...

Ticketverkoop

We hebben het wiel echt niet opnieuw uitgevonden. Ticket-systemen zijn er al genoeg. Wel hebben wij gezorgd dat er een website draait die enerzijds volledig in lijn is met de styleguide, anderzijds geschikt is om de heftige pieken aan te kunnen op het moment dat de verkoop start. Op de piekmoment moesten we toch zo'n 4500 bezoeken per uur kunnen verwerken, zonder dat er zich problemen voordeden.

Ticketing

Terwijl de entreetickets al zo'n beetje uitverkocht waren, moest er ook nog even een festival opgebouwd worden. Dit gebeurde met militaire precisie en GOD-ZIJ-DANK heeft Guyiday niet mee hoeven opbouwen (want een kantoor vol linkerhanden). Wel hebben we het de echte vakmensen een stuk makkelijker kunnen maken, door een ticketing-systeem op te zetten. Dit werkte heel eenvoudig: iedere bouwer kon inloggen op een web-app. Zodra hem iets opviel, kon hij dit melden via de app. Dit werd dan automatisch uitgeprint en vervolgens op het to-do-bord in het controlecentrum gehangen. Je zou dus kunnen zeggen dat wij ervoor gezorgd hebben dat alles perfect gergeld was, als je zo hard zou durven overdrijven.

Copywriting

Webteksten, brieven naar de buurt, krantenartikelen en rapporten naar de gemeente: eigenlijk iedere tekst die naar buiten ging. De opdracht was simpel: van de organisatie krijg je 5 woorden, daar moet je een goed stuk tekst van schrijven die voldoet aan de volgende eisen:

  • Heldere boodschap
  • Conform archtype
  • Politiek correct

Social media

Ok ok ok, hier hebben we niet alles aan gedaan. Het beheer lag in de vakkundige handen van ons zusje Klaar. Maar wij zaten er dan toch bij terwijl Facebook, Insta en TikTok vol werden gespamd in aanloop naar dit evenement en natuurlijk terwijl het feest was losgebarsten.

Social advertising

Dát lag wel bij ons. Zeker omdat het nog een vrij nieuwe speler is op een misschien wel overbevolkte markt, was de naamsbekendheid buiten het eigen dorp nog niet heel groot. Dit moest snel veranderen. Samen met de vette beelden van eerdere edities zorgde dit ook nog eens direct voor een extra boost op de ticketverkoop. De resterende tickets waren daarom binnen no-time uitverkocht.

TVE Group

Natuurlijk zijn de ontelbare doeken van Park Lounge besteld bij onze vrienden van TVE Reclameproducties en zoals men van ons gewend is, hielden wij een vinger aan de pols bij (de kwaliteit van de) productie. Dit bleek overigens helemaal niet nodig, TVE kan dit prima zonder onze hulp.

Fun fact: natuurlijk is JV Rental - ook trots klant van Guyiday - de leverancier van sanitaire voorzieningen.