Groene vingers

Op een dag belde een jongeman met gigantisch veel kennis, hele groene vingers en een ambitieuze instelling ons op met de vraag of wij hem konden helpen. Hij zou een webshop voor planten gaan beginnen en wilde graag horen wat wij daarvan dachten. "Leuk!", was onze eerste reactie. "Wel moeilijk met zoveel gevestigde concurrentie", was onze tweede.

Wij houden wel van een uitdaging! Anders zou het leven ook maar saai worden. Gelukkig dachten ze bij Pot en Plant daar net zo over. Samen gingen we aan de slag om ervoor te zorgen dat wij, jij en iedereen in Nederland en België voortaan zijn planten ging bestellen op potenplant.nl.

Gezelliger dan je denkt

Dat was het zeker! Als we het hebben over onze divisie marketingsupport, roepen we maar al te graag dat we je overal bij ondersteunen. Maar echt overal. Daar is bij Pot en Plant gretig gebruik van gemaakt. Bijna dagelijks hadden we wel een telefonisch contactmomentje dat vaak begon met een korte vraag, veranderde naar wilde weekendverhalen en vervolgens toch ineens diepgang vond in het originele onderwerp. Om je er een beeld bij te geven hoe divers de vragen waren, zijn dit een handvol onderwerpen waar het over ging:

  • Welke menu-indeling op de website werkt het meest intuïtief?
  • Kunnen we influencers inzetten?
  • Is het verstandig om een kortingsactie te adverteren?
  • Hebben jullie ideeën om de fysieke gebruikerservaring te verbeteren?
  • Hoelaat is De Sok vanavond open?
  • Waar kan ik de uitstroom van winkelwagenverlaters zien?
  • Hoe kan ik het beste foto's maken voor de website en social media?

Zo kunnen we nog honderden andere voorbeelden opnoemen, maar die zullen we je besparen.

Naast het beantwoorden van vragen voelen wij ons ook erg verantwoordelijk voor het meedenken zónder dat daar specifiek naar gevraagd wordt. Zo hebben wij verschillende voorstellen gedaan en gemaakt zoals een nieuw kleurenvoorstel op de webshop, hangers voor in de planten bij een levering, het gebruik van (woon)accessoires bij fotografie en het toevoegen of verwijderen van website-onderdelen.

Advertenties de lucht in pompen

Het valt niet mee om als groentje op te vallen tussen de grote bomen. Zeker in de wereld van plantenwebshops zijn er de afgelopen jaren nogal wat concurrenten op de markt verschenen die zich inmiddels erg diep hebben weten te wortelen. Als klein stekje is het dus zaak om gezien te worden in het veld. Een effectieve manier om dat te bereiken is door te adverteren. Hiermee laat je jezelf zien en hoeven potentiele klanten niet meer zelf naar jou op zoek. Op Facebook en Instagram werden de nieuwe producten binnen no-time getoond aan duizenden plantenliefhebbers terwijl op Google SEA werd ingezet op de 'in-market' doelgroep op te vangen voordat anderen dat deden.