SolarTip

SolarTip is jouw partner in duurzaamheid, van zonnepanelen tot laadpalen. Zij leveren met trots de beste producten die zijn ontworpen voor jouw maximale opbrengst en een lange levensduur.

Met de groeiende vraag naar duurzame oplossingen, groeide ook de vraag naar een goede marketingstrategie bij Solartip. Met Guyiday als bevriende organisatie moet dit goedkomen.

Onze werkzaamheden

De samenwerking trapte af door zo snel mogelijk een bevriend bedrijf te voorzien van branding en een website. Echter, toen Solartip inzag hoe belangrijk marketing is, werd deze doelstelling snel bijgesteld naar het verzamelen van zoveel mogelijk online leads. Deze verschuiving bracht enige technische en organisatorische uitdagingen met zich mee die nog wat zorgvuldigheid nodig hadden.

Aanvankelijk werd er voornamelijk gewerkt met de gedachte om snel een gebruiksvriendelijke website en solide branding te hebben. Maar dankzij de schifting van de marketingdoelstellingen kwam er al snel een stuk meer organisatie tussen de twee partijen. Denk hierbij aan maandelijkse meetings en 24/7 open communicatie. Dit allemaal om het nieuwe doel te bereiken; door middel van SEO en SEA laaghangend fruit plukken.

Het eerste succes is al binnen

Ondanks dat de samenwerking op zijn tijd wat uitdaging kende, is het eerste succes behaald. Dankzij de samenwerking met Guyiday is er relatief snel een casus gekomen van een schoolproject, waar SolarTip zonnepanelen mocht leggen en deels interactieve educatie mocht verzorgen.

Leermomenten

Een cruciaal leermoment is het belang van tijdige communicatie. Doordat er verschuiving in de werkzaamheden plaatsvond, bleef de communicatie soms nog achter. Dit verbeterde gedurende het traject en bevorderde de samenwerking en relatie met de klant flink. Het grote leerpunt in dit project is dus om scherper in de gaten te houden dat de communicatie in verhouding meeschaalt met de werkzaamheden.

Guyiday en Solartip blijven samenwerken aan een duurzame toekomst. Zowel op het gebied van energie als op het gebied van een zakelijke relatie zien we dit als een uitstekend toekomstbeeld.