Andermans idee uitwerken

Hutten Catering, een grote speler op het gebied van cateringbedrijven, experimenteert wel eens met vernieuwende concepten en dit keer kozen zij voor Guyiday als marketingpartij voor hun gloednieuwe project dat de naam Souplesse droeg. Een bedrijfscatering voor flexwerkers, daar kwam het nieuwe concept van Hutten eigenlijk op neer. Een dagelijks aanpasbaar menu op abonnementsbasis, speciaal voor bedrijven die met een flexibele bezetting werkte sinds de coronacrisis. Het concept werd bij ons over de schutting gegooid en wij hoefden het alleen nog maar uit te werken. In eerste instantie klonk het simpel, maar Hutten had zelf al het een en ander aan huisstijl en strategie vastgesteld. Aan ons de taak om netjes binnen de lijntjes te kleuren bij het bouwen van de website, opmaken van visuele advertenties en publiceren van teksten.

Wordpress website in elkaar klikken

We begonnen met de basis voor de online aanwezigheid: een website 'in elkaar klikken'. Om het visueel aantrekkelijk te maken, werden er diverse losse foto's van gerechten aangeleverd. Alsof we zelf chefkoks waren, hebben we de losse gerechten gecombineerd om er een compleet menu van te creëren en er de website mee aan te kleden. Na wat feedback en maatwerk aanpassingen stond er een kleurrijke website, geheel volgens meegegeven huisstijlregels en functionele trucjes. Zelf beschrijven we hem graag als aantrekkelijk, fris en helemaal van deze tijd.

Adverteren op LinkedIn

Souplesse is een concept dat zich volledig richt op B2B, oftewel Business to business. Als er een social media platform is dat vooral bedrijfsmatig wordt gebruikt, is het LinkedIn wel. Dé plek om effectief advertenties te draaien dus. Zo gezegd, zo gedaan. Wederom geheel in huisstijl hebben we afbeeldingen gecombineerd met activerende teksten om zo de juiste doelgroep op LinkedIn te vinden en, misschien nog wel belangrijker, iedereen buiten deze doelgroep uit te sluiten. Als er leads binnenkwamen, zouden deze direct passen het plaatje van de ideale klant.

Google domineren

Maar dan wel alleen op specifieke zoekwoorden. De doelgroep van Souplesse was zo specifiek beschreven en duidelijk dat er weinig zoekwoorden overbleven, maar precies degene die nodig waren om de juiste personen te targetten. Een handjevol zoekwoorden zorgde ervoor dat iedereen die op zoek was naar een flexibele bedrijfscatering bijna automatisch bij Souplesse terecht kwam.

Wil jij ook bovenaan staan bij jouw doelgroep?