De nieuwbouwstukadoor

Stukadoorsbedrijf Maas bestaat al meer dan 20 jaar. In die tijd hebben zij zich gespecialiseerd in de afbouw van nieuwbouwwoningen, -appartementen en -kantoren. In zeer korte tijd weten zij vakwerk af te leveren waardoor hun klanten extreem snel hun nieuwe woning of pand kunnen betreden. En dat ook nog eens tegen messcherpe prijzen. Dat is wat iedereen wel wil, toch? Nou, daar komt ook nog eens bij dat Stukadoordsbedrijf Maas altijd met je meedenkt door kundig en eerlijk advies geven. Ook als daar in eerste instantie niet eens om gevraagd is. Daar heb je pas écht iets aan!

Toen ze besloten om het kaf van het koren te scheiden, kwam Guyiday in beeld. Het 'probleem' was dat mensen het bedrijf wel wisten te bereiken, maar te vaak loze offertes opvroegen voor diensten waar Stukadoorsbedrijf Maas zich niet eens op wilde focussen. Door de drang om iedereen altijd van dienst te zijn, was de tijdsplanning soms een probleem om de focus te blijven houden op nieuwbouw. Het zijn niet voor niks de specialisten in nieuwbouw. Aan ons de taak om dit te veranderen.

SEO voor de juiste doelgroep

We zijn begonnen bij het begin. SEO toepassen op de website. De website was namelijk vrij algemeen: "Wij zijn een stukadoorsbedrijf en neem contact op als u een stukadoor nodig heeft". Het stond er nog net niet letterlijk, maar heel veel meer dan dit was er ook niet te lezen. Samen met de eigenaar hebben wij bepaald wat de belangrijkste doelen zijn en daar hebben we duidelijke en vooral relevante teksten bij geschreven. Teksten waar mensen echt iets aan hebben als ze aan het oriënteren zijn (op nieuwbouwstukadoors) en teksten die een duidelijk beeld geven van wat er van Stukadoorsbedrijf Maas verwacht kan worden. Deze content hebben we vervolgens ook netjes en logisch op de website geïmplementeerd. Uiteraard op de manier die volgens Google het beste werkt waardoor de website een hogere ranking krijgt. De belangrijkste USP's zoals de 'burenkorting' en 'scheurvrij belofte' hebben we zelfs eigen pagina's gegeven. Niet alleen handig als zoekmachine geoptimaliseerde pagina, maar ook meteen handig voor onze vervolgstap: voor de Google-advertenties zouden we toch landingspagina's nodig hebben.

SEA die geld oplevert in plaats van kost

Nu de website klaar was om bezoekers te ontvangen, was het zaak om te zorgen dat relevante zoekers zo snel mogelijk in contact kwamen met Stukadoorsbedrijf Maas. De snelste en meest effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen, was met Google advertenties. Door zoekcampagnes op te stellen die zich richten op een in-market doelgroep, maken we gebruik van de machine learning van Google. Google let hierbij op verschillende signalen waardoor er een goed beeld gevormd kan worden van welke personen alleen aan het oriënteren zijn en welke personen echt opzoek zijn naar een product of dienst. Door hier slim gebruik van te maken, worden de advertenties alleen getoond aan mensen die het meest waarschijnlijk converteren. Dat betekent meer relevante kliks met een hoge conversieratio en toch minder kosten.

Maatwerk webdevelopment

Je kunt je voorstellen dat de offerteaanvragen al snel opstapelden. Dat was top! Alleen nam het veel tijd in beslag om alle offertes op te stellen terwijl een gedeelte ervan slechts gebruikt werden als prijsvergelijker. Zonde van de tijd! Om de loze offertes te verminderen, hebben we een prijs calculator gebouwd op de website. Deze kan door iedereen zelf ingevuld worden en een prijsindicatie wordt automatisch via een mailtje verstuurd. Door deze prijs calculator worden er alleen nog maar offertes opgevraagd door mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in de diensten van Stukadoorsbedrijf Maas. Bovendien hebben we de automatisering zo ingesteld dat er ook hyperlinks in de mails verwerkt zijn die direct naar belangrijke pagina's op de website leiden. Hiermee spelen we in op het overwegingsmoment tijdens het aankoopproces waardoor het conversieratio nogmaals verhoogd wordt.