"Er zit een spelfout in je titel."
"Da's niet waar."
"Da's wel waar."
"Ja, weet ik, maar da's bewust."
En dit was de aftrap van één van de prettigste samenwerking die we tot nu toe hebben mogen hebben. Want Uitgeverij DGrT is niet koppig, maar rebels. Bij Uitgeverij DGrT weet men heel goed wat ze doen en is overal al lang over nagedacht. Het kan dan ook bijna geen toeval zijn dat wij de marketingpartij van dit bedrijf zijn geworden...
Eugène de Groot is geestelijk vader van het boek "De vleugelslag van een koninginnepage - Naar het spiritueel humanisme". Een boek waar hij ongeveer een halve eeuw mee bezig is geweest. Enerzijds door het opdoen van ervaringen, anderzijds door het op de de juiste manier vertalen van zijn gedachtegoed naar de perfecte tekst. En als je zo lang bezig bent, dan is het niet fijn als een of andere uitgeverij zaken gaat redigeren, omdat ze dan "minder tegen de gevestigde orde aanschoppen". Reden genoeg dus om het boek zelf uit te geven.
Huisstijl
Guyiday kreeg de eer om de huisstijl van deze nieuwe uitgeverij op te zetten. De naam was al bedacht en eerlijk is eerlijk: dat hadden we zelf niet beter gekunnen: DGrT. Dat zijn de medeklinkers van de achternaam van de geestelijk vader van het bedrijf, Eugène de Groot. Zijn boeken moeten klinken, de uitgeverij mag medeklinken, omdat die het klinkende boek op de markt brengt. Maar het staat ook voor: De Groote Toekomst. Eugène is immers vertrouwvol en optimistisch ingesteld, ook wat zijn eigen toekomst betreft. Maar ook nuchter genoeg om te erkennen dat het zich allemaal nog maar moet bewijzen. De Groote Toekomst verwijst ook naar de essentie van zijn levensbeschouwing: alles sal reg kom, want we komen als mensen en als hele schepping voort uit de goddelijke geest en keren daarnaar in alsmaar groeiende vrijheid weer terug. Een grotere toekomst is niet denkbaar.
Voor de realistie van deze huisstijl hebben we ons standaard proces van Golden Circle en Archetypes doorlopen. Overigens behoefde Jung, grondlegger van de archetypes die wij hanteren, geen verdere uitleg. Deze komt uitgebreid terug in het boek van Eugène.
Zaak was dus om een hoger abstract doel te zoeken en toe te passen in het logo, gecombineerd met een kleurenpallet dat meer zegt dan 1000 woorden zouden kunnen.
Website
Bij uitgeverijen is het niet anders dan bij welk bedrijf dan ook: de website is de spil van alle (toekomstige) uitingen. Deze moet dan ook helemaal in lijn zijn met de vers opgesteld brandguide. Wij hebben dan ook een website opgezet die past, maar belangrijker nog: een website die geld oplevert. Het boek kan direct digitaal besteld worden, maar ook via een gekoppeld systeem kan een fysieke variant uit de elders gestalde voorraad geplukt worden. Dat terwijl ook de grote spelers in de markt, zoals Bruna, het boek aan kunnen bieden in beide varianten.
Leestijd: nog onbekend
Bij de boekpresentatie, waar we zelfs nog een podium kregen om het merkverhaal toe te lichten aan een groot publiek met geïntresseerden, werd ons nogmaals uitgelicht wat synchronisiteit - het centrale thema van het boek - nu precies inhoudt, en we denken dat we het nu snappen. In ieder geval is het hartverwarmend om een eerste druk met persoonlijke boodschap te ontvangen, zodat wij deze in de zomer eens even kunnen gaan lezen (we hopen dat we lang genoeg vakantie hebben). Sterker nog: Guyiday heeft in totaal 2 boeken gekregen en dat kan dan weer bijna geen toeval zijn...