Maak er een flagshipstore van

Al tientallen jaren is Van Bergen een goedlopend bedrijf dat zich richt op de verhuur, verkoop en het onderhoud van tuin- en parkmachines in zowel de particuliere als professionele branche. Een uitstekende onderneming dus. Eentje die zeer zeker klaar was voor de volgende stap. Begin 2021 kregen ze ons - Guyiday - in het vizier en daagden ze ons direct uit met een hele leuke opdracht: verander een goede winkel in een flagshipstore.

Nu vraag je jezelf misschien af wat het verschil is tussen goedlopende winkel en een flagshipstore. Heel kort vergeleken, is een goede winkel gericht op een maximale verkoop, heeft een uitgebreid assortiment, werkt met acties en advertenties, en waar de doelgroep pas naartoe komt als deze iets nodig heeft. Een flagshipstore daarentegen richt zich vooral op de emotie en beleving, is indrukwekkend, heeft merkopbouw en loyaliteit voorop staan, en trekt de doelgroep aan nog vóórdat ze iets nodig hebben. Op deze manier bouwt het merk naast een vergroot vertrouwen met al bestaande klanten, ook al een band op met potentiële nieuwe klanten nog voordat deze weten dat ze in de toekomst een productoverweging voor dit merk eerder zullen maken.

Een kijkje in ons proces

Oké, maar een goede winkel zodanig oppoetsen dat het een flagshipstore wordt, dat vraagt om een serieus staaltje conceptdevelopment. Hiervoor hebben we niet alleen onze knapste koppen bij elkaar gezet, maar gewoon álle koppen. We begonnen met wat digitale schetjes om ook voor onszelf een beeld te creëren waar we uiteindelijk heen wilden. Eentje daarvan zie je op de afbeelding.
Ondanks dat we goed op één lijn zaten, werden we gelukkig niet beperkt door tussen de lijntjes te blijven denken. Hoewel de schets nog duidelijk een schets is, kun je verder op deze pagina zien wat het uiteindelijke resultaat is geworden. Zie het als een kijkje in ons proces van conceptdevelopment.

De winkel omtoveren tot droompark

Tuin- en parkmachines... Hoe ga je de beleving van de doelgroep zo indrukwekkend mogelijk maken, binnen in een winkelpand...?
Door 'het buiten' naar binnen te halen!

De winkel zou een indoor droompark worden. Een natuurrijke omgeving met bomen, karakteristieke lantaarnpalen, een heus (kronkelend) looppad en parkbankjes. En niet te vergeten: de uitgelichte producten.

Wil je echt een geweldige beleving creëren? Dan begin je ver buiten het pand al. Zoals Van Bergen, waarbij we bedacht hadden om vlaggen en banieren te plaatsen, een enorme verhoogde billboard aan te kleden en routeborden te plaatsen.
Rijd je binnenkort via de A28? Dan zul je het ongetwijfeld zelf zien. ;-)

Van Bergen van plattegrond naar moodboard naar 3D render

TVE Group

Het denkwerk hebben wij gedaan, maar het echte harde werken (nouja...) laten we over aan onze interne partners van TVE Reclameproducties. Zij gaan de productie, levering en montage van het hele concept verzorgen. Door de samenwerking met alle satellietbedrijven binnen TVE Group is dit weer een perfect voorbeeld van wat een samenwerking tot stand kan brengen. Van aanvraag tot fysiek eindresultaat, TVE Group verzorgt het hele proces.

Meer informatie over TVE Group