De Golden Circle: Why, How, What

Hoe komt het dat we allerlei producten kopen van bepaalde merken terwijl de concurrenten zo eenvoudig aan de kant geschoven worden? Waarom kopen mensen graag Apple en geen ander merk? Waarom is Tesla marktleider van de elektrische auto's en waarom niet een van de andere producenten? Het antwoord op deze vragen zijn volgens Simon Sinek: "People don't buy what you do, they buy why you do it".

Het zit 'm dus niet in wat jij te bieden hebt, maar waarom. Waarom is jouw product of dienst de invulling van de behoefte van de doelgroep? 
Wanneer jij duidelijk kunt maken waarom jouw bedijf doet wat het doet, raakt jouw doelgroep verbonden aan dat idee en aan wat jij hen te bieden hebt. Dat is wat we willen toch?

Guyiday gebruikt hiervoor het Golden Circle model van Simon Sinek. Het model beschrijft dat je van binnen naar buiten moet werken, vanuit de kern naar de uiting. Waar loop je tegenaan; wat is jouw 'why'? Hoe ga je dit oplossen; wat is jouw 'how'? En wat bied je aan om deze oplossing te realiseren; wat is jouw 'what'?